ARTIKKELEITA AIHEESTA - JA VÄLILLÄ AIHEEN VIERESTÄ

Mitä ei koskaan kannata tehdä, kun haluat päästä eroon kiireestä ja kuluttavasta stressistä

Oletan, että haluat tehdä mahdollisimman hyviä tuloksia ja antaa parastasi työssäsi. Haluat käyttää vahvuuksiasi ja parasta osaamistasi itsesi ja toisten hyväksi. Mutta jos olet kuin suuri osa ihmisistä, kohtaat jatkuvasti turhauttavia asioita: kiirettä, kuluttavaa stressiä, epävarmuutta siitä, mihin kannattaa keskittyä. Lista on pitkä.

Päästäksesi turhautumisesta aikaansaamisen iloon tarvitset...

Lue lisää ...

Muutosten tuomat syvät pelot ajavat uuvuttavaan työntekoon

Uupuminen ei ole enää vain työuransa loppupuolella olevien yksinoikeutta. Jopa 30–40-vuotiaissa on hälyttävän suuri määrä uupuneita ja loppuun palaneita ihmisiä. Ikäryhmässä, jossa työkyvyn pitäisi olla huipussaan.

Jaksamisongelmat tulevat aluksi melko huomaamatta, ja henkilö itse ei välttämättä edes huomaa niitä. Ärtymys, ilottomuus ja tosikkomaisuus peittyvät kovan...

Lue lisää ...

Sinullakin on käyttämättömiä voimavaroja! Kun löydät elementtisi saat piileviä voimia käyttöön.

”Ei se voi olla varteenotettavaa, jos se tuntuu helpolta. Jos haluat saada tuloksia, sen pitää tuntua.” Tämä on Suomessa yksi salakavalampia kansallisia uskomuksia, joka aiheuttaa turhan paljon kärsimystä työelämässä. No pain, no gain -hokema voisi hyvin olla suomalainen sananlasku.

Seuraamalla elementissään olevia ja todella aikaansaavia ihmisiä ymmärtää, että asia on toisin päin.

...

Lue lisää ...

Ei tarvitse aina olla rohkea hyppy tuntemattomaan. Kaipaamasi muutos voi tapahtua pienelläkin suunnan tarkistuksella.

Kun kaipaat muutosta omaan työhön voi olla, että sinua jarruttaa yksi yleinen uskomus: vain iso muutos on kunnon muutos. Tavallinen käsitys on, että muutoksessa kaikki vanha on jätettävä taakse ja on rohkeasti hypättävä vallan uuteen. 

Toki muutos voi olla näinkin totaalinen, mutta useimmiten riittävät varsin pienet korjausliikkeet. Yhden asteen korjaus kompassin suunnassa voi kauempana viedä aivan eri maisemiin....

Lue lisää ...

Asioista ei kannata tehdä monimutkaisempia kuin ne oikeasti ovat. Toimiva priorisointi tähtää osumatarkkuuteen, ei tehokkuuteen.

Muuttuneessa työtilanteessa ja erityisesti etätyössä korostuu tarve johtaa omaa työtä entistä paremmin. Perinteisessä työkuviossa oman työn johtaminen on ulkoistettu yksilöltä esimiehelle. Nyt vastuu siirtyy takaisin yksilölle. Meidän on itse otettava vastuu oman työmme ohjaamisesta kohti haluttuja tuloksia.

Sinulle saatetaan eri puolilta tarjota hyvinkin laajoja ja monimutkaisia malleja itsensä...

Lue lisää ...

Hyviä uutisia oman työsi johtamisesta – Se on loppujen lopuksi yksinkertaista, vaikkei aina helppoa. Riittää, kun satsaat kolmeen asiaan.

Etätyössä korostuu tarve johtaa omaa työtä entistä paremmin. Perinteisessä työkuviossa oman työn johtaminen on ulkoistettu yksilöltä esimiehelle. Nyt vastuu siirtyy takaisin yksilölle. Meidän on itse otettava vastuu oman työmme ohjaamisesta kohti haluttuja tuloksia.

Sinulle saatetaan eri puolilta tarjota hyvinkin laajoja ja monimutkaisia malleja itsensä johtamisesta. Pitkäaikainen...

Lue lisää ...

Kun esimies ja kollegat ovat muualla – Etätyön kolme suurinta haastetta ovat voitettavissa

Etätyö tuo epäilemättä mukanaan paljon hyviä puolia. Tehokkuus pääsääntöisesti nousee ja suunnitelmallisuutta tulee lisää. Häiriötekijöitä on vähemmän, ja pystyt keskittymään paremmin siihen, mitä olet tekemässä. Eräässä kyselytutkimuksessa 90 % kysytyistä ei haluaisi enää palata avokonttoriin.

Mutta etätyö voi pahimmillaan olla...

Lue lisää ...

Mitä et välttämättä tullut ajatelleeksi etätyön tuomista hyödyistä – Nyt on tuhannen taalan paikka vaikuttaa omaan tilanteeseen

Lisääntyneen etätyön myötä ovat mahdollisuutesi vaikuttaa omaan työhösi nyt suuremmat kuin koskaan. Valinnoissasi voit ottaa huomioon yhtä hyvin itseäsi, lähimmäisiäsi kuin myös organisaatiotasi. Voit johtaa omaa työtäsi viisaasti siten, että toimintasi on kestävällä pohjalla. Voit myös saada erinomaisia tuloksia pitkään ja samalla voida hyvin ihmisinä.

Perinteisessä...

Lue lisää ...

Vaikka nykytilanne asettaa rajoja – Olet oikeassa, sinulla on enemmän annettavaa!

Koet kenties, että sinulla olisi enemmän annettavaa työssäsi, mutta nykyiset tehtäväsi rajoittavat mahdollisuutesi käyttää parhaita puoliasi. Joudut syystä tai toisesta ikään kuin ajamaan jarrut päällä. Sinulla on kykyjä ja osaamista, jotka jäävät nykytilanteessa hyödyntämättä. 

Haluaisit astua nykyisestä roolistasi ulos ja ottaa uinuvaa potentiaaliasi aktiivisempaan...

Lue lisää ...

On niin houkutteleva osoittaa etusormella, mutta ... aina ei voi syyttää huonoa johtamista – kovimmat paineet tulevat usein sisältä päin.

Sinunkin työhösi vaikuttaa tällä hetkellä varmasti ristiriitaiset odotukset ja vaatimukset. Sitä on liikkeellä. Tehtäviä, tietoa ja tulospaineita on niin paljon, että on silkka mahdottomuus ehtiä kaikkea. Lisäksi työ on pirstaloitunut ja kokonaiskuvat hämärtyvät. 

On houkuttelevaa syyttää huonoa johtamista, mutta vastuuta tilanteesta ei kannata aina ulkoistaa esimiehille ja organisaation...

Lue lisää ...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.