Uusi ote ajankäytön hallintaan ja itsensä johtamiseen

Hyviä uutisia valmentavasta johtamisesta: Parisparrausohjelma voi olla yhtä hyödyllinen kuin yksilöcoachaus, mutta 80-90 % edullisempi.

Yksilöcoachaukselle löytyy edullinen vaihtoehto ja hyvä niin, koska pahinta, mitä voit vaativassa tilanteessa tehdä, on jättäytyä yksin.

Kun oma työ muuttuu yhä vaativammaksi, kasvaa myös tarve käsitellä vaikeita asioita luottamuksellisesti toisen ihmisen kanssa. Kaikkia asioita ei sovi puida tiimissä tai oman esimiehen tai alaisen kanssa. Henkilökohtaisen coachauksen suosio onkin viime vuosina noussut...

Lue lisää ...

Kolme syytä miksi hallinnan tunne ja työn ilo ovat kadoksissa – ja palautettavissa

Ei Torfinn, ei tälle voi mitään. Tämä organisaatio on sellaisissa myllerryksissä, etten pysty enää hallitsemaan omaa tilannettani, saati ajankäyttöäni.”

Jos saisin euron joka kerta kun joku valittaa kiirettä ja ahdistavaa hallitsemattomuutta, olisin rikas mies.

Välillä tilanne helpottuu ja toivon kipinä syttyy, että ehkä se siitä. Helpotuksen tunne kestää hetken, kunnes seuraava...

Lue lisää ...

Muutosten tuomat syvät pelot ajavat uuvuttavaan työntekoon

Uupuminen ei ole enää vain työuransa loppupuolella olevien yksinoikeutta. Jopa 30–40-vuotiaissa on hälyttävän suuri määrä ihmisiä, jotka ovat päätyneet uuvuttavaan työntekoon. Ikäryhmässä, jossa työkyvyn pitäisi olla huipussaan.

Jaksamisongelmat tulevat aluksi melko huomaamatta, ja henkilö itse ei välttämättä edes huomaa niitä. Ärtymys, ilottomuus ja...

Lue lisää ...

Hyviä uutisia itsesi johtamisesta – Se on loppujen lopuksi yksinkertaista, vaikkei aina helppoa. Riittää, kun satsaat kolmeen asiaan.

Etätyössä korostuu tarve johtaa itseään entistä paremmin. Perinteisessä työkuviossa oman työn johtaminen on ulkoistettu yksilöltä esimiehelle. Nyt vastuu siirtyy takaisin yksilölle. Meidän on itse otettava vastuu oman työmme ohjaamisesta kohti haluttuja tuloksia.

Sinulle saatetaan eri puolilta tarjota hyvinkin laajoja ja monimutkaisia malleja itsensä johtamisesta. Pitkäaikainen toimintani valmentajana on...

Lue lisää ...

Uutisia riittämättömyyden ongelmista: Hallitsematon ajankäyttö on erityisesti menestyjien ongelma

Osaavilla ihmisillä on suurimmat vaikeudet ajankäyttönsä kanssa, koska he yrittävät olla huippuja liian monella rintamalla.

Elämme runsauden pulan aikaa. Tehtäviä, tietoa ja tulospaineita on niin paljon, että on silkka mahdottomuus ehtiä kaikkea. Lisäksi työ on pirstaloitunut ja kokonaiskuvat hämärtyvät. Asiat ovat niin kompleksisia, että niitä ei pystytä hallitsemaan entisillä...

Lue lisää ...

Kun haluat muuttaa kuluttavaa tilannettasi riittää, että päivität työtapojasi.

Kuluttavan tilanteen helpottamiseksi et tarvitse laajoja itsesi kehittämisohjelmia. Sen sijaan työtapoihin kannattaa suhtautua kriittisesti.

Suhtaudun kriittisesti sellaisiin kehittämisohjelmiin, joiden keskeinen ajatus on, että sinun on muututtava joksikin muuksi. Että et ole riittävän hyvä tällaisena, vaan on jokin ihannemalli, johon sinun on pyrittävä. Että nykyisen minäsi ja ihanneminäsi välillä on kuilu,...

Lue lisää ...

Puhutteleva totuus työsi tuloksista: Vaikuttavin tekijä ei ole työn määrä eikä ajankäyttö

Tuloksesi eivät riipu siitä, kuinka kovaa tai paljon teet työtä tai miten kurinalaisesti hallitset ajankäyttöäsi. Varsinainen ohjaus tulee syvemmältä mielen syöväreistä.

Tärkein selitys ihmisten kyvystä saada aikaan tuloksia löytyy mielemme kahdesta eri "kuvastosta". Toinen johtaa menestykseen ja toinen epäonnistumiseen.

Tie tähän löydökseen oli varsin kummallinen.

...

Lue lisää ...

Miksi yleisesti tarjotut lääkkeet ajankäytön ongelmiin eivät tehoa – ja mitä oikeasti tarvitset saadaksesi tilanteesi takaisin hallintaan

Oletko sinäkin kyllästynyt kaikenlaisiin vaatimuksiin? Että sinun pitäisi olla tehokkaampi, osata johtaa itseäsi paremmin ja pysyä kaikin tavoin tikissä? Vaatimusten perään tarjotaan sitten perinteisiä lääkkeitä ajankäytön hallintaan.

Et ole yksin turhautumisesi kanssa. Ongelma on hyvin yleinen ja näyttää vain pahenevan. Syyt ovat monenlaiset, mutta oireet samanlaiset.

Tarjotut...

Lue lisää ...

Sisu versus utelias mieli – suomalaisten ja norjalaisten erilaiset ihanteet työelämässä

Usein minulta kysytään, mitä eroja on Suomen ja Norjan välillä, erityisesti työelämässä. Pätevien vastausten löytäminen on mahdotonta, koska erot maiden sisällä ovat vähintään yhtä suuret kuin maiden välillä. Vertailut johtavat helposti stereotyyppeihin ja liiallisiin yleistyksiin.

Seuraava lainaus Tuloskunnossa-kirjastani on tarkoitettu enemmän viihdyttäväksi kuin vakavasti...

Lue lisää ...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.