Luovan ajankäytön hallinnan ja innovatiivisen itsensä johtamisen valmentaja

Joskus haastavan tilanteen muuttaminen tuntuu siltä kuin yrittäisit nostaa itseäsi tukasta. Sen sijaan, että tuskailet yksin oman tilanteesi kanssa, kannattaa hyödyntää olemassa olevaa apua.

Yleinen hokema on viime aikoina ollut, että “työelämä muuttuu ja sinun on muututtava”. Minusta meidän kenenkään ei tarvitse muuttua. Riittää, kun tulemme enemmän siksi, mitä oikeasti olemme. Syyllistäviin muutosohjelmiin ei kannata mennä mukaan.

Mieluummin kannattaa tarkastella työtapoja. Eilisen tavat toimivat eilisissä oloissa. Huomisen tavat otetaan käyttöön tänään. 

Yritysvalmentaja, entinen fyysikko ja suomalaistunut norjalainen Torfinn Slåen.

Hei, olen Torfinn Slåen

yritysvalmentaja ja suomalaistunut norjalainen.

Valmennan asiakkaitani olemaan oman työnsä kulkijoita. Tekemään omia valintoja, joilla he nostavat työnsä ja elämänsä laatua haluamallaan tavalla.

Vapauttavien valintojen tekeminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Myllerrykset ympärillämme saavat meidät uskomaan, että mahdollisuudet vaikuttaa omaan tilanteeseen ovat rajalliset.

Meillä sekoittuvat helposti epävarmuuden, turhautumisen ja riittämättömyyden tunteet. Autan sinua varmistamaan, että

  • epävarmuus muuttuu varmuudeksi ja selkeiksi valinnoiksi
  • turhautuminen muuttuu innostuneisuudeksi ja konkreettiseksi toiminnaksi ja
  • riittämättömyyden tunne väistyy ja alat saada yhä enemmän elämää rikastuttavia tuloksia.

Tarvittava muutos ei vaadi sitä, mitä yleensä kuvitellaan. Haluttuun muutokseen tarvitaan ennen kaikkea luovaa ongelmanratkaisua ja innovatiivisia otteita.

Kiinni pitäminen eilisen tavoista johtaa sellaisiin ilmiöihin, kuten:

Motivaatio-ongelmat – tutkimusten mukaan jopa 40–70 prosenttia suomalaisista on tyytymättömiä työhönsä. Ei nähdä enää merkitystä tai tarkoitusta eikä haluttaisi jatkaa nykyistä menoa, mutta ei oikein nähdä ulospääsyä tilanteesta.

Hallitsematon ajankäyttö – tehtäviä, tietoa ja tulospaineita on liikaa, mikä johtaa hillittömään tekemiseen. Työ on pirstaloitunut eikä pystytä keskittymään ja viemään asioita loppuun saakka. Ristiriita työn ja perheen välillä repii.

Jaksamisongelmat – uupuminen ei ole enää vain työuransa loppupuolella olevien yksinoikeus. Jopa 30–40-vuotiaissa on hälyttävän suuri määrä uupuneita ja loppuun palanneita ihmisiä. Ikäryhmässä, jossa työkyvyn pitäisi olla huipussaan.

Tutustu helpotusta tuottaviin kirjoihin

SYY EI OLE SINUSSA

On selvää, että toiminta ei ole kestävällä pohjalla. Ei yksilön, ei organisaation eikä kansantaloudenkaan kannalta.

Monet vetävät virheellisen johtopäätöksen, että syy on heissä itsessään – että he ovat heikkoja, saamattomia ja vaikka mitä. Havaintojeni mukaan ongelmiin on kolme isompaa syytä:

  • Omien tarpeiden laiminlyönti – Puhutaan paljon itsekkäistä nuorista ikäpolvista, jotka toimivat "kaikki mulle ja heti” -periaatteella. Paljon yleisempi ilmiö on uhrautuminen ja muiden (tiimin, organisaation, verkoston ja asiakkaiden) tarpeiden laittaminen etusijalle. 
  • Lisääntyneet vaatimukset – Ennen toimimme selkeissä organisaatioissa, tehtävät tulivat ylhäältä ja esimiehet toimivat kuormituksen suodattimina. Nykyään toimimme itsenäisinä tekijöinä verkostomaisesti ja tehtäviä ja vaatimuksia tulee joka suunnasta: ylhäältä, sivusta, alhaalta – ja sisältä.
  • Muutoksissa syvät pelot nousevat pintaan – Lukuisat isot muutokset aktivoivat alitajuisia pelkoja, jotka vievät salakavalasti voimia. Yleisimmät kestämättömään työntekoon ajavat pelot ovat perusturvan menettämisen pelko, hylätyksi tulemisen pelko, riittämättömyyden pelko sekä hallinnan menettämisen pelko.

MITÄ VOIT SAADA VALMENNUKSISTANI

Uskon, että meissä jokaisessa on paljon käyttämätöntä potentiaalia, joka saadaan käyttöön tekemällä asioita hiukan eri tavalla. Saankin eniten kiitosta kyvystäni havaita johtolankoja ihmisten piilokapasiteetin löytämiseksi.

Haluan toimia mahdollisimman konstailemattomasti ja suhtaudun kriittisesti monimutkaisiin ja liian konsulttimaisiin lähestymistapoihin. Useimmat asiat ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia – vaikkeivät aina välttämättä helppoja toteuttaa.

Tarvitaan yleensä ennakkoluulottomuutta ja luovaa ongelmanratkaisua. Siksi tämä valmennustehtävä onkin niin kiehtova!

Valmennukseni osallistujana rakennat tsellesi uuden ja kestävämmän pohjan, jolloin sinulle syntyy

Kestävä ja terve motivaatio

Käytät priorisointisi lähtökohtana mitä oikeasti haluat tehdä, saada ja olla. Näennäisesti itsekkäät valinnat tuovat nopeasti esiin syvemmän tarpeen: halu olla mukana edistämässä yhteistä hyvää. Toiminnallesi alkaa löytyä uutta tarkoitusta ja merkitystä, kun otat valinnoissasi huomioon paitsi itseäsi myös läheisesi, organisaatiosi ja ympäröivän ihmiskunnan.

Oman tilanteen hallinta

Ajankäytön hallinta on loppujen lopuksi kuin sivujuoni, joka hoituu melkein itsestään, kun rupeat ottamaan ohjakset takaisin omiin käsiisi. Löydät keskittymisrauhaa ja fokusoimalla saat olennaiset asiat loppuun. Pystyt vaikuttamaan omiin asioihisi ja nautit aikaansaamisen ilosta. Tehokkuuden sijaan satsaat osumatarkkuuteen, että teet niitä asioita joilla on suurin haluttu vaikutus.

Tuloksia JA hyvinvointia

Haluat tehdä hyviä tuloksia työssäsi. Haluat myös voida hyvin. Tuloskunto on kyky tehdä erinomaisia tuloksia pitkään ja samalla kukoistaa ihmisenä. Sopivalla valmennusohjelmalla pystyt rakentamaan tuloskuntoa yhtä lailla kuin fyysistäkin kuntoa. Tuloskuntoisena sinulla on elinvoimaa ja kykyä tehdä erinomaisia tuloksia pitkään niissä asioissa, joihin haluat vaikuttaa.

MITÄ TARVITSET, JOTTA MUUTOS VOI TAPAHTUA

Näin merkittäviä muutoksia ei tietysti synny itsestään. Yksi tärkeä este on kuilu tietämisen ja tekemisen välillä. Ei riitä, että tiedät, miten kannattaisi toimia, jos silti jatkat vanhoilla tavoillasi.

Ihmisen suurimpia harhoja on luulla, että tekemällä samoja asioita kuin tähänkin asti voi saada erilaisia tuloksia. 

Jotta ajattelu- ja toimintatavoissasi voi tapahtua todellinen muutos, tarvitset:

  • Tuoreita ajatuksia – Sinun on tiedostettava ja kyseenalaistettava vakiintuneita käsityksiäsi ja uskomuksiasi liittyen muun muassa työntekoon, tehokkuuteen ja ajankäyttöön. Tarvitset myös keskeistä tietoa ihmismielen toiminnasta ja aikaansaavien ihmisten toiminnasta.
  • Keventäviä menetelmiä – Kuormittuneessa tilassa on lähes mahdotonta tehdä muutoksia. Tilanteen keventämiseksi tarvitset menetelmiä esimerkiksi olennaisen löytämiseen, luovaan ongelmanratkaisuun sekä oman ajan ja energiatalouden hallintaan.

  • Selkeitä toimintamalleja – Toimintamme ja käyttäytymisemme takana on aina erilaisia malleja, joita toistamme. Olemme tavoillemme uskollisia – ja myös niiden orjia. Valitettavasti osa näistä tavoista ei ole enää kovin tarkoituksenmukaisia. Tarvitset päivitettyjä versioita esimerkiksi siitä, millä tavoilla suunnittelet ja arvioit päivittäistä toimintaasi, miten priorisoit ja valitset tehtäviä tai miten kohtelet itseäsi. 

Näillä sivuilla löydät kuvauksia kehittämistäni verkkokursseista ja -valmennuksista luovaan ajankäytön hallintaan sekä innovatiiviseen itsensä johtamiseen. Voit tutustua tarkemmin tausta-ajatuksiin alla kuvatuilla kirjoilla. 

Kolmella vuosikymmennellä syntyneet kirjani ovat edelleen ajankohtaisia 

Sen verran minussa on vielä fyysikkoa jäljellä, että nautin vaikeiden asioiden pelkistämisestä ymmärrettävään muotoon.

Suurimpia motivaatiotekijöitäni on uusien asioiden oivaltaminen. Vien oivalluksiani innolla eteenpäin sekä suullisessa että kirjallisessa muodossa, mielellään yhdistelemällä huumoria ja vakavuutta. 

Kirjoittaminen on itse asiassa intohimoni.

Suomessa harva rikastuu tietokirjojen kirjoittamisella. Silti kirjoittaminen on monelle meistä kuin sisäinen pakko – mieluinen sellainen. Kirjan saapuminen painosta on aina suuri juhlahetki.

Sitten, kun teos on valmis, oma innostus yleensä laantuu. Mikä on harmillista, varsinkin silloin, kun on kysymys sisällöstä, josta moni hyötyisi.

SIksi oli niin pysäyttävä hetki, kun otin vuosien varrella kirjoittamani kirjat takaisin käsittelyyn ja huomasin, että hitto vieköön, nyt on todella näiden sisältöjen aika!

Haluan, että mahdollisimman moni voi saada kirjoistani helpotusta, uutta varmuutta ja intoa. Joten tarjoan koko sarjan hyvin huokeaan yhteishintaan. 

Tutustu kirjoihin tästä

AI NIIN, "ONE MORE THING", KUTEN STEVE JOBSILLA OLI TAPANA SANOA

Poikani Heikki, elokuvaaja, teki nämä kolme lyhytvideota elämäni kolmesta ratkaisevasta käännekohdasta. Videoita katsoessasi voit miettiä, mitkä ovat olleet sinun elämäsi tärkeimmät käännekohdat ja miten ne ovat vaikuttaneet sinuun ja toimintaasi.