Tuloksesi eivät riipu siitä, kuinka kovaa tai paljon teet työtä tai miten kurinalaisesti hallitset ajankäyttöäsi. Varsinainen ohjaus tulee syvemmältä mielen syöväreistä.
Tärkein selitys ihmisten kyvystä saada aikaan tuloksia löytyy mielemme kahdesta eri "kuvastosta". Toinen johtaa menestykseen ja toinen epäonnistumiseen.
Tie tähän löydökseen oli varsin kummallinen.
Yhdysvaltalainen Maxwell Maltz oli ensimmäisiä nykyaikaisia plastiikkakirurgeja. 1950-luvun loppupuolella hän oli hyvin menestyvä ja amerikkalaisten seurapiirien lellikki. Maltz oli kuitenkin turhautunut ja etsi selityksiä oudoille havainnoilleen.
Maltz päätteli, että meillä jokaisella on sisäinen kuva – omakuva, joka ohjaa kaikkea ulkoista. Se ohjaa sitä, mitä näemme peilistä, mitä uskomme itsestämme, miten vuorovaikutamme muiden ihmisten kanssa ja mitä saavutamme elämän eri saroilla.
Maltz löysi ainutlaatuisen tavan selittää, miten omakuvamme ohjaa voimavarojamme ja saavutuksiamme. Hän vertasi sitä servo-mekanismiin, joka on kuin vahva, täysin lahjomaton voima meissä.
Mieli on omakuvan uskollinen palvelija, joka noudattaa aina kuvan käskyjä. Mieli tekee havaintoja ulkoisesta maailmasta ja ohjaa toimintaamme omakuvan käsitysten mukaisesti.
Tämä selittää myös, miksi rystyset valkoisina, hampaat irvessä tapahtuva tahdon voiman käyttö niin usein epäonnistuu. Me emme voi voittaa omakuvaamme vaikka kuinka yrittäisimme. Meidän täytyy ENSIN muokata omakuvaamme halutun tuloksen mukaiseksi, jotta tulos tulee mahdolliseksi.
Maltz vakuuttui myös siitä, että omakuvamme on käsiteltävissä ja muutettavissa – ilman leikkauksia. Muuttamalla omakuvaamme voimme saada lisää sellaisia tuloksia, joita oikeasti haluamme ja vähemmän sellaisia, joita emme halua.
Maltzin tekniikoista löytyy paljon mielenkiintoista asiaa kirjasta ”Psycho-Cybernetics”, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1960. Sen jälkeen kirjaa on myyty yli 30 miljoona kappaletta ilman erityistä markkinointia, ja se on laajan itsensä kehittämistä käsittelevän kirjallisuuden peruspilareita.
Maltz kuvaa kirjassaan myös kahta eri mekanismia. Voimme ajatella, että mielessämme on kaksi eri omakuvaa tai omakuvastoa. Toinen johtaa menestykseen ja toinen epäonnistumiseen.
Kuvakokoelmat sijaitsevat ikään kuin kahdessa eri ohjaushuoneessa, kahdessa eri komentokeskuksessa. Kun menestyskuvat ohjaavat, tuntuu helpolta ja mukavalta: kyllä, minä pärjään. Kun epäonnistumiskuvat ohjaavat, tuntuu epävarmalta ja hankalalta: tuleeko tästä yhtään mitään, tuskinpa.
Malzin mukaan meitä ihmisiä on kolmenlaisia.
Normaalisti ohjaus tapahtuu täysin tiedostamatta. Viime vuosina on kuitenkin kehitetty runsaasti tekniikoita, joiden avulla voimme vahvistaa onnistumisohjaustamme ja heikentää epäonnistumisohjaustamme.
Saat ilmaista oppia vaikuttavasta ajankäytöstä ja kestävästä työnteosta aina ensimmäisten joukossa.
Tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit milloin tahansa sanoa tilauksen irti.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.