Oman työn viisas johtaminen taso III

  

Vapauta ja vaikuta
sydämesi strategialla

 

Lisää oppeja ja työkaluja entistä rohkeampaan ja energisoivaan toimintaan. 

Tasolla I löysit sydämesi strategian ja tasolla II omaksuit työtapoja, joilla toteutat strategiasi jokapäiväisessä työssäsi (ja elämässäsi). 

Tasolla III viet strategiasi uusiin lukemiin. Vapautat omia ja toisten voimavaroja yhteisiin päämääriin ja otat käyttöön eettisiä ja toisia kunnioittavia vaikuttamiskeinoja. Opit muun muassa 

  • miten uskomukset ohjaavat meitä ja sinä voit ohjata uskomuksia
  • miten toimii näkymätön vaikuttaminen ja voit saada toisia tekemään asioita, joita he oikeasti haluavat tehdä ja joita sinä tarvitset
  • miten voit toimia tietoisemmin kesyttämällä mielesi villihevosta ja pääset rennosti minne tahansa
  • miten voit nauttia matkasta yhtä paljon kuin aikaansaannoksista
  • miten syvin ja vahvin motivaatio syntyy sisältä päin, kiitollisuudesta ja asioiden tarkoituksen tajuamisesta
  • miten otat koko valmennuksen helmet käyttöön ja varmistat tulevat kvanttihyppysi.

Valmennuksen sisältö

Taso III:n aineisto on jaettu viiteen moduuliin ja neljään työkaluun. Sisältöä on runsaasti ja mukaansatempaavasti. Valmennus huipentuu varsinaiseen "diplomityöhösi", jossa virität strategiaasi ketterästi kohti entistä parempia tuloksia ja hyvinvointia.

  

Moduulit

8. Uskomattomat uskomukset

Tämän moduulin tarkoituksena on tuoda ymmärrystä ja työkaluja uskomusten voiman tiedostamiseen ja hyödyntämiseen. Uskomuksesi säätävät tiedostamatta toimintaasi ja tuloksiasi, mutta sinä voit tietoisesti säätää uskomuksiasi, kun löydät oikeat avaimet.

Yksi perimmäinen kysymyksemme on, mistä tuloksenteon ohjaus tulee. Asia näyttää yksinkertaiselta ja itsestään selvältä: tulokset syntyvät tekemisistä. Me teemme asioita, ja siitä syntyy tuloksia. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä todetakseen, että näin on. Vai onko? Varsinainen ohjaus tulee nimittäin syvemmältä, meidän sisältämme, tukan alta. Ulkoisessa maailmassa näkyvät vain tekemiset ja tulokset.

9. Näkymätön vaikuttaminen

Niin itsessäsi kuin toisissa ihmisissä on paljon hyödyntämättömiä voimavaroja, joiden käyttöönotto on usein hyvin pienestä kiinni. Useimmiten voimavarat ovat sidottuina mielen ja tunnetason lukkojen taakse. Tehtävänäsi on vaikuttaa mielen tasolla ja tunnetasolla niin, että asiat tapahtuvat helpommin fyysisellä tasolla.

Tämä moduuli sisältää kuvaukset seitsemästä psykologisesta ilmiöstä, joiden hyödyntämismahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ymmärtämällä näitä ilmiöitä pystyt vaikuttamaan sekä itseesi että toisiin. Saat niin vahvat välineet käyttöösi, että niiden mukana sinulle siirtyy samalla suuri vastuu. Olet vastuussa siitä, ettet käytä välineitä vääriin tarkoituksiin.

10. Tietoinen toiminta

Tämän moduulin tarkoituksena on tuoda ymmärrystä ja työkaluja läsnäolon voiman hyödyntämiseen. Aidon läsnäolon hetkinä pystymme toimimaan tietoisesti ilman kaiken maailman ulkopuolisten voimien ohjausta. Läsnäolon voima on yhtä aikaa helpoin ja vaikein kaikista käytettävissä olevista voimistamme. 

Olemalla läsnä pystyt heti tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin tai esiin nouseviin esteisiin. Läsnäolo karkottaa pelot ja vapauttaa toimimaan. Virheiden määrä laskee ja laatu paranee. Läsnäolon hetkinä tajuamme elämän taian. 

11. Matkasta nauttiminen

Tyytymättömyys ja tunne siitä, että jotain on liian vähän, karkottaa sen vähänkin. Sen sijaan kiitollisuus siitä, mitä on jo olemassa, vetää lisää puoleensa. Tämän elämän paradoksin tajuttuamme alkaa suunta selkiintyä, toiminnan tarkoitus kirkastua – ja alamme nauttia entistä enemmän itse matkasta.

Tämän moduulin sisältö tuo ymmärrystä ja työkaluja kiitollisuuden ja tarkoituksen merkityksestä. Nykyään hallitsevia trendejä ovat kiittämättömyys ja tyytymättömyys siihen, mitä on yhdistettynä pelkoon ja epävarmuuteen tulevasta. Juuri näissä oloissa kiitollisuuden ja tarkoituksen voiman vaikutukset ovat suurimmillaan. Päämäärä on tärkeä, mutta sen saavuttaminen voi jättää tyhjän olon jos et ole voinut hyvin matkalla sinne. Valtaosan ajasta olemme matkalla päämäärään. Siksi matkasta kannattaa tehdä mahdollisimman nautittava. 

12. Seuraava kvanttihyppy

Tämä moduuli poikkeaa jonkin verran aikaisemmista ja on Oman työn viisas johtaminen -verkkovalmennuksen varsinainen "diplomityösi". Ei, ota ihan rauhallisesti. Sinun ei tarvitse suorittaa mitään eikä jättää mitään toisten arvosteltavaksi. Teet tämän itseäsi varten.

Tuloskuntosi pitäisi nyt riittää huimallekin strategialle – oikein kvanttihypylle. Moduulin kaikki sisältö on ennestään tuttua, sillä tarkoitus on hyödyntää koko valmennuksen keskeisimpiä työkaluja ja oppeja uudestaan entistä rohkeamman sydämen strategian kirkastamiseen ja toteuttamiseen. 

Tulet yllättymään siitä, mitä kaikkea on tapahtunut ja muuttunut toiminnassasi (ja elämässäsi) kahdentoista moduulin aikana.

 

Työkalut

Tämän tason moduulien sisällöissä pääset välillä sukeltamaan syvyyksiin ja välillä lentämään korkealle. Näkökulmien laajentamisessa auttavat myös työkalut. Osa työkaluista saattaa ensi lukemalta vaikuttaa jopa oudoilta. Se johtuu siitä, että käsittelemme ilmiöitä, jotka eivät ole ihan suoraviivaisia. Asiat eivät aina ole sitä, miltä ne näyttävät. Siksi nämä työkalut ovatkin niin tehokkaita.

Neuvottelu alitajunnan apulaisen kanssa

Käytä tätä prosessia vaikeuksia aiheuttavien esteiden (kuten pelkojen, murheiden tai epäilyjen) käsittelyyn. Este tulee yleensä päälle tietyissä tilanteissa, jolloin tapahtumien kulku noudattaa enemmän tai vähemmän samaa kaavaa. Reagoit tavalla, jolla et oikein halua, mutta et lähtökohtaisesti voi sille mitään.

Näissä tilanteissa sinussa käynnistyy alitajuinen toimintamalli, joka ei ole enää tarkoituksenmukainen. Se on joskus ollut tarpeellinen ja toimiva, mutta olosuhteet ovat nyt eri kuin silloin. Alitajunnan toimintamallit ovat kuin tietokoneohjelmia vailla omia valintamahdollisuuksia. Kun ne kerran on asennettu, niiden on jatkossa toimittava samalla tavalla kunnes uusi ohjelma asennetaan tilalle.

Tämän työkalun avulla pääset kätevästi päivittämään vanhentuneita toimintamalleja.

Sedona-menetelmä

Vaikka tunteet ovat tärkeimpiä viestintuojiamme, haluaa kesyttämätön mieli välttää vaikeita tunteita. Myönteisten tunteiden viestiä kuuntelemme mielellämme, mutta vähemmän mukavia tunteita yritämme mieluummin painaa alas, yritämme päästä niistä eroon keinolla millä hyvänsä.

Miten voimme auttaa mieltämme kohtaamaan myös vaikeita tunteita? Löysin vuosia sitten menetelmän, joka on samalla hämäävän yksinkertainen ja hämmästyttävän tehokas. Juuri sellainen, jota tarvitsemme mielen karkumatkojen estämiseksi ja tietoisen toiminnan lisäämiseksi. 

Vaikeat tunteet sitovat suuria määriä energiaa. Sopivalla tunteiden käsittelyllä voimme saada sitä energiaa hyötykäyttöön. 

Optio-menetelmä

Optio-menetelmän avulla on mahdollista vapautua uskomusten tiedostamattomista kahleista. Vaikutus on välillä yllättävä ja hämmentävä. Optio-menetelmällä ei ole nimestään huolimatta mitään tekemistä yritysten palkkiojärjestelmien kanssa, mutta menetelmän käyttö voi olla hyvinkin palkitsevaa. Nimi tulee menetelmän kehittäjän mukaan siitä, että meillä on aina hyvinvointi optiona tai vaihtoehtona pahoinvoinnin sijaan, ja valinta on meidän. 

Menetelmä on yksinkertainen siten, että kenties ensimmäistä kertaa pystyt avoimin silmin kohtaamaan syvällä olevia uskomuksiasi. Ilman rajaavia uskomuksia olet vapaa kokemaan vahvoja, jopa käänteentekeviä tuloksia. Vuosia pahoinvointia tuottaneet asiat saattavat häipyä helposti. Kun muutat rajaavan uskomuksesi saattavat tulokset vaikuttaa suorastaan ihmeiltä, mutta asiassa ei ole mitään mystistä.

Turboa muutokseen

Miksi monet tärkeät muutoshankkeet jäävät tekemättä? Hyvistä aikeista ja kipeistä tarpeista huolimatta jatkamme vain vanhaan tapaan ja samoilla surkeillakin tuloksilla. Perinteinen ehdotus tilanteen korjaamiseksi on tahdonvoiman käyttö. Että tarvitset lisää tahdonvoimaa ja tiukan muutosohjelman itsekurin kasvattamiseksi. 

Tajusin kauan sitten, että tahdonvoima on tehottomin ja vaikein työkalu, johon voit tarttua. Tahdonvoiman käyttö on vain typerä yritys nujertaa sitä, mitä oikeasti haluat saavuttaa sillä, mitä luulet, että sinun pitäisi haluta. Vaikka voittaisit kamppailun, olet joka tapauksessa häviäjä, koska et saa sitä, mitä oikeasti haluat. 

Meissä on voima, joka on paljon suurempi ja hyödyllisempi kuin tahdon voima. Kutsukaamme sitä vaikka halun voimaksi. Halun voima on hyödynnettävissä yksinkertaisin keinoin ja miellyttävällä tavalla, kuten Turboa muutokseen -työkalulla.

Takaisin