UNOHDA PERINTEINEN AJANKÄYTÖN HALLINTA – SATSAA KESTÄVÄÄN TYÖNTEKOON

 

Kirja sinulle, joka koet olevasi liian kuluttavassa tilanteessa kalenteri täynnä ja voimat vähissä

Teet itsenäisesti työtä ja olet kyllästynyt perinteisen ajankäytön hallinnan vaatimuksiin. Että sinun pitäisi aina olla tehokkaampi ja kurinalaisempi.

Teet jo niin paljon kuin pystyt, mutta joudut tekemään paljon turhaa. Epäilet olevasi väärässä paikassa tai jopa väärällä alalla...  

Tämä 90-sivuinen napakka kirja tarjoaa sinulle innovatiivisen rutiinin, jolla vapautat aikaa ja energiaa sinulle tärkeisiin asioihin. 

Tavoitteenasi kirjan lukemisen jälkeen ei ole enää tehokkuus vaan työsi vaikuttavuus.

Tilaa kirja tästä
ajankäytön hallinnan ja itsensä johtamisen asiantuntija Torfinn Slåen

Olen Torfinn Slåen, yritysvalmentaja ja suomalaistunut norjalainen. 35 vuoden valmentajaurani aikana olen intohimoisesti kerännyt ja testannut työkaluja ja keinoja työn helpottamiseksi.

Yksi keinoista on noussut ylitse muiden: Vaikuttavan ajankäytön rutiini.

Käsittelin rutiinia ensimmäisen kerran kirjassani "Vähemmän suorituksia, enemmän saavutuksia" (Kauppakamari 2015).

Suosittu printtikirja myytiin loppuun, mutta rutiini jäi vahvasti elämään. Siksi otin sisällön nyt uuteen käsittelyyn ja tein kirjasta päivitetyn, napakan ja tähän päivään istuvaan version.

TEHOKKUUDEN HARHA

Olet varmaan kuullut kehotuksen panostaa ajankäyttösi hallintaan. Maailma on pullollaan työkaluja ja neuvoja ajankäytön ja tehtävien hallintaan. Miksi sitten niin moni edelleen kamppailee ajankäyttönsä kanssa?

Siksi, että tarjotut keinot perustuvat tehokkuuden tavoitteluun – siihen, että sinun on tehtävä yhä enemmän yhä lyhyemmässä ajassa.

Tehokkuuden tavoittelu on kuin yrittäisi kävellä horisonttiin. Koskaan ei pääse perille ja tavoite karkaa koko ajan kauemmaksi.

Tehokkuutta viisaampia tavoitteita ovat aikaansaaminen ja vaikutus. Että keskittyy asioihin, joista syntyy haluttuja tuloksia ja vaikutuksia.

Siitä tässä kirjassa on pohjimmiltaan kyse.

Helppolukuinen kirja kertoo innovatiivisesta käytännöstä, joka ei vaadi sinulta muuta kuin hetken pysähtymistä silloin tällöin. Vastineeksi sinulle vapautuu aikaa ja energiaa tehdä niitä asioita, joita oikeasti haluat tehdä.

Koska tarve toimiville keinoille kestävämpään työntekoon on vain kasvanut kasvamistaan, haluan tarjota sisällön mahdollisimman edullisesti sähköisessä muodossa. Halajan tällä tavalla laittaa hyvän kiertämään.

Værsågod!

Tilaa kirja tästä

KIRJAN SISÄLTÖ

Merkittävät muutokset vaikutuksissa eivät ole kovasta työstä ja tahdonvoimasta kiinni. Sen sijaan luova ongelmanratkaisu voi saada ihmeitä aikaan.

Yksinkertainen päivittäinen tapa tuottaa huomaamatta vaikuttavia muutoksia ilman erillisiä ponnisteluja.

Vaikuttava ajankäyttö voi tarkoittaa monta eri asiaa, kuten esimerkiksi:

  • Käytät aikaasi asioihin, joissa syntyy haluttuja tuloksia ja vaikutuksia
  • Käytät aikaasi tavalla, jolla on haluttu vaikutus omaan ja toisten energiaan ja jaksamiseen
  • Uskallat käyttää aikaasi omanlaisella tavalla ja se tekee vaikutuksen ihmisiin.

 

Osa 1: Toimivaa rutiinia etsimässä

Työtapamme ovat usein tiedostamattomia. Olemme omaksuneet lukuisia tapoja ja rutiineja, jotka sekä helpottavat että myös hankaloittavat elämäämme.

Hyvät tavat nostavat aikaansaamisen energiaamme ja johtavat haluttuihin tuloksiin ja vaikutuksiin. Huonot tavat toimivat päinvastoin.

Kirjan tässä osassa käymme läpi, mitkä tekijät vaikuttavat toimivien tapojen ja rutiinien muodostamiseen.

 

Osa 2: Vaikuttavan ajankäytön rutiinin tausta

Toimivat asiat perustuvat yleensä muutamaan kantavaan ajatukseen tai periaatteeseen. Niin myös tämä rutiini.

Toinen perusperiaate opittiin Apollon matkasta kuuhun vuonna 1969.

Lähtökohtaisesti mahdoton tehtävä saada ihminen kuuhun ja vielä sieltä elävänä takaisin onnistui ainoastaan siksi, että kurssia seurattiin ja korjailtiin jatkuvasti. Apollo oli nimittäin menossa väärään suuntaan yli 90 prosenttia ajasta.

Sama pätee työnteossa: haastavan tuloksen saavuttaminen onnistuu ainoastaan jatkuvalla toiminnan seurannalla ja ohjauksella.

Toinen rutiinin perusperiaate on peräisin 1920-luvulta.

Kouluttaja Ivy Lee opetti Bethlehem Steelin toimitusjohtajalle yksinkertaisen käytännön, jonka avulla yhtiö nousi muutamassa vuodessa maailman suurimmaksi teräsyhtiöksi.

Moni vaikutusvaltainen henkilö on sen jälkeen käyttänyt Leen yksinkertaista työkalua menestyksensä perustana.

 

Osa 3: Vaikuttavan ajankäytön rutiini vaihe vaiheelta

Kirjan tämän osan tarkoituksena on lisätä ymmärrystäsi rutiinin vaiheista, jotta voit saada tästä käytännöstä mahdollisimman paljon hyötyä – mahdollisimman vähällä vaivalla.

  • Tehtäväkandidaattien kartoitus – opit nopeasti kartoittamaan koko tehtäväkenttäsi ja näin välttämään turhan stressin tekemättä olevista tehtävistä.
  • Suunnan kirkastaminen – opit tekemään isompia valintoja koskien omia tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Näin vapautat voimavaroja, toimit luovammin ja olet tyytyväisempi omiin tuloksiisi.
  • Tuloksista nauttiminen – opit keräämään tuloksia ja vaikutuksia niin, että matkastasi kohti haluttuja tuloksia tulee entistä nopeampi ja nautinnollisempi.
  • Tehtävien valinta – opit, miten Vaikuttavan ajankäytön rutiinin priorisointi eroaa perinteisestä ajankäytön hallinnasta.

 

Osa 4: Vaikuttavan ajankäytön rutiinin onnistunut käyttöönotto

Kirjan viimeisessä osassa saat keinoja varmistaa, että uudelle rutiinille löytyy sekä aikaa että energiaa – jotta voit vapauttaa vielä enemmän aikaa ja energiaa.

Näillä keinoilla käynnistät ja ruokit myönteisen kierteen: 

  • 20/80-periaatteen käyttö, erityisesti tietotulvan ja tehtäväpaljouden hallintaan
  • 33' 33" metodin käyttö keskittymisen varmistamiseen jatkuvien keskeytysten keskellä
  • Vanhojen tapojen hyödyntäminen uuden käyttöönotossa, jottei tarvitse tehdä suuria muutoksia.

KIRJAN VAIKUTUSET

Uskallan luvata, että lukiessasi tapahtuu sinussakin samoja asioita kuin muissakin lukijoissa. 

Tunnet suurta helpotusta

Kuluttavan tilanteen kääntäminen osoittautuukin yllättävän helpoksi ja keinot yksinkertaisiksi. Sinun tarvitsee vain tehdä tiettyjä asioita hiukan eri tavalla. Kaikki voi tapahtua ilman suuria hyppäyksiä tuntemattomaan, ilman uljaita muutoshankkeita tai uhrauksia.

Tunnet uutta varmuutta

Ymmärrät sinänsä tuttuja asioita uudella tavalla.
“Tästähän se johtuukin!.”
“Olen sittenkin ollut oikealla tiellä”.
“Hyvä, kun joku pukee sanoiksi sen, mitä sinänsä tiesin jo.”
Uskallat luottaa siihen, että tulokset syntyvät helpommin ja suuremmalla innolla.

Tunnet uutta intoa

Meistä tulee väsyneitä ja turhautuneita, kun joudumme tekemään sellaista, mikä tuntuu toisarvoiselta, väärältä tekemiseltä, ajanhukalta. Saat apua löytääksesi juuri sinun juttusi ja nimenomaan sinun varsinaiset voimavarasi. Tästä syntyy helposti uutta intoa työhön – ja elämään muutenkin.

– ja ennen kaikkea

saat konkreettisen keinon päästä irti kuluttavasta tilanteesta ja muuttaa ajankäyttöäsi luovasti kestävään suuntaan.

TILAUS

Suomessa harva rikastuu tietokirjojen kirjoittamisella. Silti kirjoittaminen on monelle meistä kuin sisäinen pakko – mieluinen sellainen. 

Sitten, kun teos on valmis, oma innostus yleensä laantuu. Näin minulle on usein tapahtunut.

Paitsi tässä tapauksessa. Totesin, että hitto vieköön, nyt on todella tämän rutiinin aika!

Siksi haluan, että mahdollisimman moni voi saada tästä kirjasta helpotusta, uutta varmuutta ja intoa.

Joten tarjoan sen pdf-muodossa hintaan 

4,90 euroa (sis. alv)

Niin luit oikein. Neljä euroa yhdeksänkymmentä senttiä. Hinta ei ainakaan ole esteenä Vaikuttavan ajankäytön rutiinin käyttöönotolle.

Tilaa kirja tästä

Kun tilaat nyt, pääset heti lataamaan kirjan itsellesi pdf-muodossa. Teksti on helppolukuinen, joten ahmit sen kenties siltä istumalta. Vaikutukset saattavat silti olla kauaskantoiset.