"Strategian ydin on valintojen tekemisessä. 

Mitä enemmän on tarjolla, sitä tärkeämpää on valitseminen."Sinulle!

Hei, olen Torfinn, suomalaistunut norjalainen.

Muutin Suomeen vuonna 1980. Siitä saakka olen saanut olla mukana kokemassa suomalaista työelämää harvinaisen monipuolisesti, vuodesta 1985 yritysvalmentajana. Olen liikkunut eri aloilla ja organisaation kaikilla tasoilla. Harva suomalainen on päässyt tutustumaan tämän maan työelämään niin vahvasti sisältä päin.

Pitkään ajanjaksoon mahtuu paljon erilaista. En halua väsyttää sinua pitkillä referenssilistoilla tai asiakaslausunnoilla. Pidän yleensä matalaa profiilia ja vaikutan mieluummin sivusta, huomaamatta.

Haluan kuitenkin kertoa sinulle jotain taustoista, jotta voit arvioida ovatko lähestymistapani sinulle sopivia.


Ole huomisen vaikuttaja

Joka puolella puhutaan suurista muutostarpeista kansallisella tasolla. Minua kiinnostaa enemmän yksilöiden ja erityisesti vaikuttajahenkilöiden muutokset, koska kaikki lähtee viime kädessä yksilön ajattelusta ja toiminnasta.

Varttuneet vaikuttajahenkilöt ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä omiin tapoihinsa. Tämä on luonnollista ja seuraus ihmismielen rakenteista. Ovathan he yleensä saaneet hienoja tuloksia tähänastisilla tavoillaan.

Jos haluat kuulua huomisen vaikuttajiin, tiedostat helpommin, että huomenna ei saada välttämättä haluttuja tuloksia eilisen toimintatavoilla. Sen asian suhteen kannattaa olla mukana annos tervettä nöyryyttä ja muutoshalua.

Tiedät, että aina löytyy parempia ja mielekkäämpiä tapoja tehdä asioita.

Milloin sinä olet elementissäsi?

Jokaisessa ihmisessä on paljon käyttämättömiä voimavaroja. Tämän piilopotentiaalin vapauttaminen on kiehtovimpia asioita, mitä tiedän.

Uskon, että jokaisella meistä on oma elämäntehtävänsä ja repussa mukana tarvittavat lahjat sen toteuttamiseksi. Ihminen, joka uskaltaa omistautua tehtäväänsä kokee olevansa omassa elementissään. Toiminta tuntuu merkitykselliseltä ja energiaa riittää, vaikka mihin. Tarvittavat kyvykkyydet löytyvät, joskus yllättävällä tavalla.

Nyt meidän on enemmän kuin koskaan uskallettava omistautua omaan elementtiimme. On saatava oikeat ihmiset oikeisiin paikkoihin. Ei ole vääriä ihmisiä oikeissa paikoissa. On vain valitettavan paljon oikeita ihmisiä väärissä paikoissa.

Yksinkertaista ja luovaa

Fyysikon koulutuksestani on sen verran vielä jäljellä, että haluan mielelläni ymmärtää asioiden takana olevia lainalaisuuksia. Haluan myös löytää mahdollisimman yksinkertaisia ja luovia ratkaisuja ongelmiin.

Innostuin 80-luvulla Nokia tutkimuskeskuksessa ollessani luovasta ongelmanratkaisusta ja innovaatiotoiminnasta. Vuonna -91 julkaisin aihetta käsittävän aineiston nimeltä Kuvittele! Ydinajatus oli, että tulokset luodaan ensin mielessä, jonka jälkeen ne voidaan innovatiivisilla toimintatavoilla toteuttaa käytännössä.

Tiesin omasta ja muiden kokemuksesta, että aineistossa olevat mallit olivat toimivia. Silti koin, että jokin puuttui.

Tilaa ja tuloskuntoa

Puuttuvat palaset löytyivät yli kymmenen vuotta myöhemmin. Varsinainen ongelma oli, että tuloksia ei voi syntyä täyteen ahdettuun maailmaan. Tuloksille on tehtävä tilaa – kalenteriin, mieleen, työpäivään.

Uusista oivalluksista syntyi kirja Tee tilaa tuloksille – saavuta enemmän vähemmällä. Kirjan sisältö vapautti, sillä ei vaadita ketään muuttumaan. Itsensä hyväksyminen ja oman polun kulkeminen, kun antavat tilaa luoda uutta ja parempaa. Aloin löytää maailmalta lisää konkreettisia ja kirjan sisältöä täydentäviä työkaluja. Päätin lähteä sparraamaan avainhenkilöitä rennompaan tuloksentekoon henkilökohtaisten strategioiden avulla.

Työtä siivitti vuonna 2008 tekemäni haastattelut suomalaisen työelämän mestareiden kanssa. Kirjassa Tuloskunnossa - rohkeita ratkaisuja työelämästä sain 11 mestarilta vahvistusta yksinkertaiseen malliini siitä, miten entistä parempia tuloksia on mahdollista saavuttaa henkilökohtaista tuloskuntoa rakentamalla. Tuloskunnossa oleva ihminen voi tehdä erinomaisia tuloksia korkeaan ikään saakka ja samalla nauttia ja voida hyvin ihmisenä.


Sydämen strategia

Toivottavasti olet kanssani samaa mieltä, että Suomen peli ei ole suinkaan menetetty (ei edes hiihdossa). Minusta tuntuu, että nyt se vasta alkaa. Huomisen pelissä haluavat olla mukana ihmiset, jotka rakentavat tietoisesti tuloskuntoaan ja tajuavat tehdä riittävästi tilaa tuloksille. He valjastavat luovuuttaan ja kehittävät omassa elementissään entistä innovatiivisempia toimintatapoja.

Seuraamalla omaa sydämen strategiaa peli muuttuu. 
Vähemmillä suorituksilla syntyy enemmän saavutuksia.

Ja luovuus kukoistaa.

Valmentajasi Torfinn

PS: Pääset tutustumaan tarkemmin mainittujen kirjojen sisältöihin verkkokaupassa 

PPS: Olen aina iloinen, kun joku ottaa yhteyttä. Minut tavoittaa numerosta 0400 442 404 tai sähköpostilla 
torfinn.slaen at 5aday.fi

Rekisteriseloste   |   Copyright Innomieli Oy  2018   |   Y-tunnus 0863360-3   |   www.torfinnslaen.com