Kuluttavan nykytilanteen takia haluaisit vaihtaa työpaikkaa tai ainakin saada muutoksia nykyiseen työhösi

 

OMAN TYÖN VIISAS JOHTAMINEN

 

on verkkovalmennus, joka antaa sinulle konkreettisia keinoja luoda työnteollesi kestävän pohjan - mitä ikinä päätätkin tehdä

Ei ole väliä oletko työurasi alkuvaiheessa, keski-iän kriisissä tai eläkeikä häämöttää. Oletko yrittäjä, freelancer tai palkkatyössä. Oletko asiantuntija tai johtavassa asemassa.

Kuluttava nykytilanne ei ole sinun syysi. Maailma on muuttunut ja me kaikki tarvitsemme uusia otteita oman työmme johtamiseen.  

Unohda isot muutokset, uuvuttava tehokkuus tai tiukka kurinalaisuus. Nämä keinot saattoivat toimia vanhassa maailmassa.

Saadaksesi haluamiasi tuloksia nykymaailmassa sinun kannattaa keskittyä kolmeen asiaan:

 • kirkastat toimintasi suunnan, vaikka eri puolilta satelee ristiriitaisia vaatimuksia
 • pysyt olennaisissa asioissa huolimatta valtavasta tehtävämäärästä
 • käytät vapaasti omia kykyjäsi sen sijaan, että sinut pakotetaan kahlitseviin rooleihin.

Saatat epäillä, että satsaaminen vain kolmeen asiaan riittää. Tilannehan on vaikea ja olet aina saanut kuulla, miten vaativia muutosprosessit ovat.

Kokemukseni mukaan et tarvitse isoa repivää irtiottoa. Tämän valmennuksen avulla saat konkreettisia keinoja muuttaa työtäsi hallitusti ja asteittain.

Pienempiä motivoivia muutoksia saat nopeasti. Toimimalla johdonmukaisesti syntyy pitkäaikaisia ja kauaskantoisia tuloksia. Saat tarmoa, innostusta ja elämää rikastuttavia tuloksia – vuosiksi eteenpäin.

"Olen huomannut asiakaskunnassani, kuinka huutava tarve vaativissa tehtävissä olevilla henkilöillä on saada omaa työntekoaan kestävämmälle pohjalle.

Hallitsematon ajankäyttö, motivaatio-ongelmat ja jaksamisongelmat ovat kuluttavia, turhauttavia ja heikentävät tuloksia.

Oman työn viisas johtaminen on vastaukseni huutoon. Tämä verkkovalmennus on syntynyt pitkäaikaisesta työstäni aikaansaavien ihmisten ja uusien työtapojen parissa.

Tiedän omasta ja asiakkaideni kokemuksesta, että varsin pienin korjauksin on mahdollista muuttaa omaa työtä energisoivaan ja elämää rikastuttavaan suuntaan.

Vaikeinta ei ole itse muutos vaan pääseminen irti nykyisestä tilanteesta. Siihenkin löytyy omat keinonsa."

Olen Torfinn Slåen, yritysvalmentaja ja suomalaistunut norjalainen. 35 vuoden aikana on arviolta 25 000 henkilöä osallistunut valmennuksiini ja työpajoihini Suomessa ja kansainvälisesti.

Nyt olen käytettävissä virtuaalivalmentajanasi. Vaikka kilometreja minulla on kertynyt kohtalaisen paljon, haluan edelleen olla täysillä mukana. Olen nimittäin syönyt näitä samoja lääkkeitä itse. 

KOLME EDELLYTYSTÄ, ETTÄ TILANTEESI VOI TODELLA MUTTUA

Tällä hetkellä sinullakin varmaan riittää kuluttavia asioita:

 • vaikka kuinka teet, mikään ei tunnu riittävän
 • koet, että sinulla olisi enemmän annettavaa ja
 • tuntuu, ettet oikein pysty vaikuttamaan asioihin. 

On tarjolla runsaasti erilaisia ajankäytön hallinnan ja itsen johtamisen konsepteja. Monet niistä ovat teoriassa mielenkiintoisia. Ongelma on kuitenkin usein, että teoriaa on vaikeaa siirtää käytäntöön.

Jotta tilanteeseesi voi tulla todellisia muutoksia, sinun on saatava välineitä ja keinoja kolmeen perusasiaan.

 

APUA EPÄVARMUUTEEN

”Miten minun käy?” on keskeisin kysymys, kun tilanne käy tukalaksi ja on tarve muutokselle. Pitkäaikainen toiminta muutosvalmentajana on opettanut minulle, että aika ennen varsinaista muutospäätöstä on vaikein ja kriittisin.

Vain vahvasti toiminnalliset tyypit pystyvät heittäytymään uuteen ilman sen kummempia pohdiskeluja. Me muut joudumme kamppailemaan epävarmuuden, epäilyjen ja jopa epätoivon kanssa.

Ratkaistavat mietteet ja jarruttavat tunteet liittyvät yleensä inhimillisiin perustarpeisiin, kuten:

 • taloudellinen turva ­– miten tulen uudessa tilanteessa taloudellisesti toimeen? Pystynkö hoitamaan velvoitteitani? Lyökö uusi toiminta leiville?
 • kuulumisen tarve ­– joudunko luopumaan vanhasta työyhteisöstäni? Onko minun aloitettava nollasta? Hyväksytäänkö minut uudessa ympäristössä sellaisenaan?
 • kykyjen riittävyys – riittääkö osaamiseni ja kokemukseni uuteen? Onko minulla kestokykyä kohdata uutta? Miten tulen pärjäämään?

Oman työn viisas johtaminen -valmennuksessa saat välineitä epävarmuuden ja epäilyjen käsittelyyn. 

 

APUA LIIKKEELLE LÄHTÖÖN

”Olen niin saamaton”. Miten usein olenkin kuullut tämän huokauksen ihmisiltä, jotka haluaisivat muuttaa toimintaansa, mutta ovat jääneet kiinni olemassa olevaan.

Johtopäätös on yleensä väärä, he eivät ole saamattomia. He eivät vain ole löytäneet apua epävarmuutensa käsittelyyn ja tietyt valinnat ovat toistaiseksi jääneet tekemättä.

Liikkeelle lähtö helpottuu, kun sinulla on ainakin alustavasti mietitty toimintastrategia. Strategiahan on vain joukko valintoja, joista tärkeimmät liittyvät kysymyksiin:

 • suunnan kirkastaminen - mihin suuntaan kannattaa lähteä? Mitä oikeasti haluan saada, olla ja tehdä? Onko minun otettava iso ja vaativa harppaus vai riittääkö pieni korjaus suunnassa?
 • olennaisten tehtävien löytäminen - minkälaisella toiminnalla menen? Mitkä ovat ne olennaisimmat tehtävät millä pääsen haluttuun suuntaan?
 • Voimavarojen käyttö - millä eväillä menen? Mitkä ovat parhaat kykyni ja miten saan mahdollisimman paljon potentiaalia käyttööni?

Oman työn viisas johtaminen -valmennuksessa saat välineitä omien valintojesi tekemiseen, jotta pääset helpommin liikkeelle.

 

KEINOJA MUUTOKSEN VARMISTAMISEEN

Todellinen muutos ei tapahdu hetkessä, vaan tarvitaan aikaa. Vastavoimat, niin ympäristössä kuin oman pääsi sisällä, yrittävät palauttaa tilanteen ennalleen. Nämä voimat ovat käännettävissä edistämään muutosta, kuten taitava judoka hyödyntää vastustajansa liikkeitä.

Perinteisten valmennusohjelmien keskeinen ajatus on, ettet ole riittävä tällaisena, sinun on muututtava joksikin muuksi. On jokin ihannemalli, johon sinun on pyrittävä määrätietoisella kehittämistyöllä.

Lähdet valmennuksissani päinvastaisesta olettamuksesta: Olet jo! Älä yritä muuttaa itseäsi. Sen sijaan työtapoja voi ja kannattaa muuttaa.

Jotta työtavoissasi voi tapahtua todellinen muutos, tarvitset

 • tuoreita ajatuksia – sinun on tiedostettava ja kyseenalaistettava vakiintuneita käsityksiäsi ja uskomuksiasi liittyen muun muassa työntekoon, tehokkuuteen ja ajankäyttöön.
 • keventäviä menetelmiä – kuormittuneessa tilassa on lähes mahdotonta tehdä muutoksia. Tilanteen keventämiseksi tarvitset menetelmiä esimerkiksi olennaisen löytämiseen, luovaan ongelmanratkaisuun sekä oman ajan ja energiatalouden hallintaan.
 • selkeitä toimintamalleja – toimintamme ja käyttäytymisemme takana on aina erilaisia tapoja, joita toistamme. Valitettavasti osa näistä tavoista ei ole enää kovin tarkoituksenmukaisia. Tarvitset päivitettyjä versioita esimerkiksi siitä, millä tavoilla suunnittelet ja arvioit päivittäistä toimintaasi, miten priorisoit ja valitset tehtäviä tai miten kohtelet itseäsi. 

Oman työn viisas johtaminen -valmennuksessa saat toimivia keinoja muutoksen varmistamiseen.

PUUTTUVA RENGAS

Muistan vielä elävästi hetken, josta oma muutokseni alkoi. Se oli elämäni synkimpiä hetkiä ja samalla tärkeimpiä käännekohtia.

Olin juuri käynyt pankissa nostamassa henkilökohtaisen lainan yhden miehen yritykseni pelastamiseksi konkurssilta. Kahden vuoden aikana oli toiminta ollut niin kiikun kaakun, etten edes pystynyt nostamaan itselleni palkkaa. 

Taustalla väijyi raskas tuotekehitysinvestointi, jonka takaisinmaksu vaikutti epätodennäköiseltä. Ilman lainaa olisi firmani konkurssissa.

Tajusin, että oli tehtävä jotain.

Tein ylipitkiä päiviä ja jaksamiseni oli koetuksella. Tuntui, ettei mikään auttanut tai riittänyt. Pahinta oli ilottomuus ja turhautuminen. Olin aina pitänyt ja nauttinut työstäni. Nyt oli nauttiminen kaukana.

Häpeän tunne oli suuri. Vielä suurempi oli hämmennys. Miten näin oli päässyt käymään, minulle

Minut nähtiin ilmeisesti alani kovana tekijänä. Ainakin sain toimeksiantoja hyvinkin maineikkailta tahoilta. Välillä oli ryhmiä professoreita, joiden strategiaprosessia pääsin fasilitoimaan. Välillä oli jopa miljardien eurojen johtoryhmiä sekä yksityiseltä että julkishallinnon puolelta.

Olin seurannut erityisen aikaansaavia ihmisiä suomalaisessa työelämässä yli kolme vuosikymmentä ja etsinyt avaimia heidän aikaansaavuuteensa.

Intohimoni oli myös ollut työkalujen kerääminen. Olin käyttänyt tuhansia euroja ja lukemattomia tunteja valmennusmateriaalien ja välineiden hankintaan eri puolilta maailmaa. Olin käyttänyt niitä itse ja yhdessä asiakkaideni kanssa.

Olin kirjoittanut useita kirjoja henkilökohtaisista työtavoista. Siitä, miten voidaan tehdä erinomaisia tuloksia pitkään ja samalla voida hyvin ihmisenä.

Miten minulle oli sitten päässyt syntymään moinen kuilu tietämisen ja tulosten välillä?

Kuvittelin, että minun oli jätettävä vanha toimintani ja siirryttävä uuteen. Enkä edes tiennyt, mitä se uusi olisi. Jumi ja epätoivo olivat taattuja.

 

KÄÄNNEKOHTA

Rankan jakson aikana syntyi kuitenkin muutama käänteentekevä oivallus.

Tärkein vapauttava oivallus tuli kun tajusin, että tilannetta ei tarvitse nähdä mustavalkoisena, että on jätettävä kaikki vanha taakse ja aloitettava jotain aivan uutta.

On myös olemassa sekä-että-vaihtoehtoja.

Muutos kannattaa perustaa vanhoille ja tutuille asioille samalla, kun ennakkoluulottomasti etsii uusia osioita rinnalle. Kannattaa hyödyntää parasta historiasta ja lisätä vahvoja haluja sisältäviä uusia asioita.

Ratkaisu omalla kohdallani oli yllättävän lähellä. Se oli koko ajan ollut nenäni edessä: olinhan ryhmien fasilitoinnin lisäksi hankkinut vahvan osaamisen henkilökohtaisten työtapojen kehittämisessä.

Joten rupesin tarjoamaan organisation strategiatyön lisäksi avainhenkilöille oman työn johtamista.

Olin pitkään pannut merkille, miten paljon koko orgnisaation tulokset riippuvat avainhenkilöiden toiminnasta. He tarvitsevat myös selkeitä, toimintaa ohjaavia valintoja. Valintoja siitä, mihin he haluavat mennä ja millä avuilla haluavat sinne päästä.

Organisaatiotasolla näitä valintoja kutsutaan strategiaksi.

On suorastaan ihmeellistä, miten vähän kiinnitetään huomiota yksilön strategiaan. On itsestään selvää, että organisaatio tarvitsee strategian. Saisi olla yhtä itsestään selvää, että yksilön kannattaa tehdä vastaavantyyppisiä valintoja.

Haasteena on lähinnä, että valinnat toimivat halutulla tavalla vain silloin, kun ne ovat sinun omia, tietoisia valintojasi. Muuten olet ympäristön vietävänä ja muut tekevät valinnat puolestasi.

 

RAKENNUSPALIKAT

Kokemukseni tästä kaikesta pystyin nyt tiivistämään yksinkertaiseen malliin, jonka osista koostuu elävä henkilökohtainen strategia. 

Malli on kuin kotiseutuni tislattu kotipolttoinen: kirkas ja tavallisen näköinen, mutta vaikutus on uskomaton – ja taattu.

Mallin nimi on Sydämen strategia.

Sydämen strategiassa on kaksi toisiaan täydentävää puolta. Sydän kertoo intuitiosta, inspiraatiosta, motivaatiosta ja tunteesta. Strategia kertoo päätöksistä, sisusta, rohkeudesta ja johdonmukaisuudesta.

Molemmat puolet ovat yhtä tärkeitä, kuten yin ja yang kiinalaisessa perinteessä.

Suurin käänne omassa tilanteessani tapahtui, kun tajusin, että tarvitsen elävän strategian. En mitään puisevaa dokumenttia, vaan energisoivia, toimintaani ohjaavia valintoja.

Tarvitsin varmuutta siitä, mihin haluan mennä ja millä avuilla voin sinne päästä. 

Löysin varsin nopeasti uutta intoa antavia valintoja toiminnalleni, kunhan ensin sain käsiteltyä muutamia sitkeitä omia uskomuksia, jotka olivat toimineet esteenä.

Sinulla on todennäköisesti vastaavasti estäviä uskomuksia – kuten meillä kaikilla on.

Kun saat tiedostettua ja neutralisoitua nämä uskomukset, alkavat palaset loksahtaa nätisti paikoilleen. Käy ilmi, että kaikki palaset ovat jo olleet pitkään olemassa, aivan nenäsi edessä.

Ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan.

Malli on kuin kotiseutuni tislattu kotipolttoinen: kirkas ja tavallisen näköinen, mutta vaikutus on uskomaton – ja taattu.

VIHDOIN VERKKOVALMENNUKSENA

Kun löydät oman Sydämesi strategian, pystyt johtamaan omaa työtäsi viisaasti ja kestämätön työnteko jää vähitellen pois. Toimit kuin huippusuorittajat. Liitelet luontaisilla vahvuuksillasi ja teet niitä asioita, joita oikeasti haluat tehdä.

Toisin sanoen: nautit siitä, mitä teet ja teet yhä enemmän niitä asioita, mistä nautit!

Tähän asti Sydämen strategia on ollut käytettävissä vain fyysisten valmennusten kautta, siis tilaisuuksissa, joissa olen valmentajana ollut paikalla. Nyt pitkäaikainen unelmani on toteutunut ja sisältö on sinunkin ulottuvillasi digitaalisessa muodossa. Minä toimin sinun valmentajanasi virtuaalisesti.

Olemme tiimini kanssa työskennelleet suurella sydämellä tehdäksemme verkkovalmennuksesta yhtä tehokkaan kuin fyysisen valmennuksen. Olen innoissani ja ylpeä tuloksesta. Uskon, että valmennusta käydessäsi olet sinäkin.

VALMENNUKSEN SISÄLLÖT

Verkkovalmennuksen sisältö on käytännönläheinen ja koostuu moduuleista, työkaluista ja työpohjista. Koko aineisto on heti valmiina digitaalisessa muodossa, ja tärkeimmät osat ovat ladattavissa omalle koneellesi tulostettaviksi.

Oman työn viisas johtaminen -kokonaisuus on jaettu kolmeen tasoon,  kolmeen erilliseen valmennukseen.

 • Toisille riittää taso I halutun muutoksen aikaansaamiseksi.
 • Toiset haluavat varmistaa uusien työtapojen siirtymisen käytäntöön käymällä läpi myös tason II. 
 • Sitten on vielä niitä, jotka käyvät kaikki kolme tasoa läpi. Vaikutukset heidän työhönsä, tuloksiinsa ja elämänlaatuunsa on tietysti ihan omaa luokkaa.

 

Taso I: Löydä sydämesi strategia

Ensimmäisellä tasolla keskityt sydämesi strategian löytämiseen. Valitsemalla suuntasi ja tiedostamalla omia piilossakin olleita voimavarojasi löydät samalla oman elementtisi. Elementissäsi voit tehdä huikeita tuloksia ja samalla voida erinomaisen hyvin. Teet keskeisiä valintoja, joiden avulla

 • kirkastat toiminnallesi selkeän suunnan ja merkityksen
 • uskallat myöntää itsellesi, mikä on “sinun juttusi” ja millainen on potentiaalisi
 • saat keinoja syvemmän motivaation valjastamiseksi
 • heität hyvästit jatkuvalle kiireelle ja kuluttavalle stressille
 • saat varmuuden omista valinnoistasi ja sinulta vapautuu aikaa ja energiaa tehdä niitä asioita, joita oikeasti haluat.

 

Taso II: Toteuta sydämesi strategia

Tasolla I teet sydämesi strategian mukaisia valintoja. Tasolla II on valintojen toteuttamisen vuoro. Saat sellaiset välineet ja toimintatavat haltuun, joiden avulla toteutat kaipaamiasi muutoksia käytännössä. Sydämesi strategia ei enää jää haaveeksi, vaan ohjaa toimintaasi niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.  

Tasolla II saat käteesi avaimet paineiden ja epävarmuuden muuttamiseksi työn iloksi ja palkitsevaksi aikaansaamiseksi. Otat käyttöön työtapoja, joiden avulla 

 • saat aikaa ja energiaa olennaisille asioille – ja varmuutta siitä, mikä on olennaista 
 • otat käyttöön uudenlaisen välineen oman strategiasi toteuttamiseen päivä-, viikko- ja kuukausitasolla
 • omaksut palaverimallin, jonka avulla pidät säännöllisesti ratkaisevia palavereita itsesi kanssa
 • saat vastustamatonta tärisyttävyyttä tavoitteisiisi, jotka väistämättä ohjaavat sinua innostuneeseen toimintaan ja tuloksiin
 • opit käsittelemään rajaavia uskomuksia ja mielesi esteitä nopeasti ja kivuttomasti
 • pystyt hyödyntämään aivojesi piilokapasiteettia milloin tahansa, missä tahansa ja mihin tahansa.

 

Taso III: Vapauta ja vaikuta sydämesi strategialla

Tasolla I löydät sydämesi strategian ja tasolla II omaksut työtapoja, joilla toteutat strategiasi jokapäiväisessä työssäsi (ja elämässäsi). Teet erinomaisia tuloksia ja oma hyvinvointisi kasvaa kasvamistaan.

Tasolla III opit vapauttamaan voimavaroja ja vaikuttamaan asioihin ennennäkemättömällä tavalla. Vapautat omia ja toisten voimavaroja yhteisiin päämääriin ja otat käyttöön eettisiä ja toisia kunnioittavia vaikuttamiskeinoja. Opit, 

 • miten uskomukset ohjaavat meitä ja me voimme ohjata uskomuksiamme
 • miten toimii näkymätön vaikuttaminen ja voit saada toisia tekemään asioita, joita he oikeasti haluavat tehdä ja sinä tarvitset
 • miten voit toimia tietoisemmin kesyttämällä mielesi villihevosta ja pääset rennosti minne tahansa
 • miten voit nauttia matkasta yhtä paljon kuin aikaansaannoksista
 • miten syvin ja vahvin motivaatio syntyy sisältä päin, kiitollisuudesta ja asioiden tarkoituksen tajuamisesta
 • miten otat koko valmennuksen helmet käyttöön ja varmistat tulevat kvanttihyppysi.

 

KATSOTAAN NYT TARKEMMIN VERKKOVALMENNUKSEN  ENSIMMÄISTÄ TASOA. SIITÄ LÄHDETÄÄN LIIKKEELLE.

 

OMAN TYÖN VIISAS JOHTAMINEN

 

TASO I: 

LÖYDÄ SYDÄMESI STRATEGIA

 

– VAPAUTAT AIKAA JA ENERGIAA TÄRKEILLE ASIOILLE JA TIEDÄT, MIKÄ ON TÄRKEÄÄ

Oman työn viisas johtaminen -verkkovalmennuksen tasolla I keskityt sydämesi strategian löytämiseen. Valmennuksen avulla

 • löydät työllesi ja toiminnallesi selkeän suunnan
 • työsi ja oma roolisi merkitys kirkastuu
 • tehtävien priorisointi helpottuu, koska uskallat tehdä keskeisiä valintoja
 • koet yhä useammin olevasi omassa elementissäsi, jolloin asiat yksinkertaisesti vain sujuvat 
 • kiire ja kuluttava stressi vähenee päivä päivältä
 • pääset eroon turhautumisesta, epävarmuudesta ja saamattomuuden tunteesta
 • sinulta vapautuu aikaa ja energiaa tehdä niitä asioita, joita oikeasti haluat.

SISÄLTÖ TASO I

Saat heti pääsyn digitaalisessa muodossa olevaan aineistoon. Kunkin tason aineisto on jaettu selkeisiin moduuleihin. Kunkin moduulin alussa on valmentajan suositukset eli tehtäviä ja neuvoja siitä, miten parhaiten siirrät sisällön käytäntöön.

Keskeisessä asemassa uusien työtapojen sisäänajossa ovat tehokkaat työkalut. Työkalut ovat niin ikään digitaalisessa muodossa ja ladattavana tulostettaviksi.

Saat viisi milloin tahansa tulostettavaa työpohjaa Sydämesi strategian kirjaamiseksi ja päivittämiseksi.

  

MODUULIT

1. Kaipaamasi muutos on lähempänä kuin uskotkaan

Ensimmäisessä moduulissa otat Sydämen strategia -mallin haltuun. Saat ymmärrystä mallin eri osasista. Tulet huomaamaan, että kyseessä on loppujen lopuksi hyvin selkeä ja looginen kokonaisuus. Lähdet myös aarteenetsintään selvittämällä omia voimavarojasi.

Palautat muistoja tilanteista, jolloin olet ollut elementissäsi ja pengot omia voimavarojasi. Tarkoitus on selvittää itsellesi, mitä kaikkia resursseja sinulla jo on ja mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. Muutokset perustuvat omiin valintoihisi, ei muiden ihmisten oletettuihin odotuksiin. 

2. Valjasta energisoiva motivaatio

Toisessa moduulissa selvität, mitä oikeasti haluat saada, olla ja tehdä. Moduulin tarkoituksena on tuoda ymmärrystä ja työkaluja energisoivan motivaation löytämiseksi. Vahvistat uskallustasi tehdä enemmän sellaista, mistä pidät ja pitää enemmän siitä, mitä teet. Otat sydämen palon voimaa käyttöön.

Keskityt ensisijaisesti sen löytämiseen, mitä oikeasti haluat tehdä. Olkoon, että saatat tällä hetkellä olla varsin kaukana ihannetilasta. Moduulissa syntyvä sisältö antaa sinulle kuitenkin vihiä siitä, mihin suuntaan sinun kannattaa mennä.

Jokapäiväinen priorisointi helpottuu sitä mukaa, kun suunta kirkastuu. Omien voimien turha kuluttaminen ja hääriminen liian monessa asiassa vähenee ja osumatarkkuutesi paranee.

3. Kaikki voimavarat käyttöön

Kolmannessa moduulissa etsit varsinaista potentiaaliasi, valovoimaasi. Valovoimainen ihminen tunnistaa ja hyödyntää omia synnynnäisiä vahvuuksiaan ja lahjojaan. Hänellä on muihin ihmisiin myönteisesti vaikuttavat asenteet ja hän on kartuttanut jopa ylivoimaista osaamista ja taitoja niissä asioissa, joita hän oikeasti haluaa tehdä.

Parhaat voimavaroistasi ovat saattaneet olla jopa hyödyntämättä tähän asti. Meitä yleensä pelottavat ne puolet itsestämme, joissa on suurin voima. Takaan sinulle, että tulet löytämään todellisia aarteita. Meille on opetettu hyvinkin tehokkaasti, että kynttilä on pidettävä vakan alla. Tarkoitus tässä moduulissa ei ole ruveta kehumaan itseään vaan etsiä käytettävissä olevia resursseja.

Valmennuksen lähtökohta ja kulmakivi on, että sinulla ON JO kaikki tarvittava. Sinun ei tarvitse muuttaa itseäsi joksikin muuksi. Eikö tunnukin vapauttavalta?

 

TYÖKALUT

Valmennuksen työkalut edustavat parhaimmistoa niistä kaikista työkaluista, mitä olen vuosien varrella kerännyt maailmalta ja muovannut suomalaiseen sielunmaisemaan istuviksi.

Viiden A:n tekniikka

Tämä työkalu auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia ja toteuttamaan haluja. Sen avulla voit käsitellä rajaavia uskomuksia ja mielesi esteitä nopeasti ja kivuttomasti. Tämä on paras tuntemani luovan ongelmanratkaisun metodi, jota voit käyttää aina uudestaan ja uudestaan.

Uskomuksemme muodostavat mieleemme rajat sille, mitä pidämme mahdollisena. Rajojen sisäpuolella olevat asiat tuntuvat aina mahdollisilta ja niiden parissa on mukavaa olla. Olemme omalla mukavuusalueellamme.

Rajojen ulkopuolelle jäävä alue on hankalampi ja epämukava. Mieli tarjoaa jatkuvasti selityksiä, miksi siellä oleva asia ei voi onnistua, miksi sinne ei kannata mennä, miksi se on peräti mahdoton.

Viiden A:n tekniikalla pystyt jopa puolessa tunnissa avaamaan mielesi rajoja, jotka ovat pitkään estäneet sinua. Löydät ratkaisun vaikeaan ongelmaan tai tähän asti mahdottomalta tuntunut halu alkaa tuntua jopa mahdolliselta.

Haluista visioksi

Yllätyn jatkuvasti siitä, miten helposti tällä hetkellä ajaudutaan ajopuuksi. Fiksut ihmiset tekevät turhan paljon, paine on kova eikä pysähdytä ajattelemaan saati priorisoimaan omaa toimintaa. Yksi on varma: ilman tietoisia valintoja saa juosta pää kolmantena jalkana, kunnes vieteri loppuu.

Tämä työkalu on rakennettu niin, että pääset ohittamaan arjen luomia paineita ja tiedostamaan, mitä oikeasti haluat tehdä, olla ja saada. Saat pintaan asioita, jotka muuten jäisivät piiloon. 

Yksinkertainen kartoitus Haluista visioksi auttaa sinua löytämään intohimosi ja sydämesi palon voimaa. Syntyvän sisällön pohjalta kiteytät lopuksi oman visiosi.

Intohimosi kertovat siitä, MITEN haluat elää elämäsi. Tavoitteesi kertovat siitä, MITÄ haluat saavuttaa. Intohimosi saattaa olla jännitysromaanien kirjoittaminen. Kirjoittamiseen liittyvä tavoite saattaa olla kolme julkaistua kirjaa.

 

TYÖPOHJAT

Valmennuksen työpohjien avulla kirjaat omaa Sydämesi strategiaa sitä mukaa, kun se kirkastuu. Tulostat pohjia ja kirjoitat käsin niin monta versiota kuin tarvitset. Sisältö lähtee elämään sitä mukaa, kun etenet.

Käsin kirjoittaminen on valittu tarkoituksella. On tutkittua, että kirjoittamalla käsin pääset helpommin mielesi piilossa oleviin kerroksiin kuin näppäimistön käytöllä.

Tulet kenties yllättymään ja tuntemaan helpotusta siitä, että näinkin monimutkaisia asioita voi käsitellä konkreettisesti ja selkeästi. Tulet myös arvostamaan niitä välittömiä vaikuksia, jotka syntyvät työpohjien sisällöistä omaan työhösi ja arkeesi. 

MINKÄLAINEN AJALLINEN JA RAHALLINEN INVESTOINTI TÄMÄ ON?

Oman työn viisas johtaminen -verkkovalmennuksen sisällöt eivät ole taivaanrannan maalaamista, vaan koostuvat aidoista arjessa sovellettavista asioista. Teet energisoivan tutkimusmatkan kiireen ja pelkojen tuolle puolen. Matkalla selviää, mitä oikeasti haluat tehdä, saada ja olla – ja mitkä ovat sinun luontaisimmat kyvykkyytesi.

Ennen kuin tilaat valmennuksen, haluat varmaan tietää, minkä verran se vaatii sinulta aikaa ja rahaa. (Tässä yhteydessä, kun on kysymys jo ennestään kuormitetusta tilanteesta, on aika yleensä kriittisempi resurssi kuin raha.)

Ajallinen investointisi on pieni. Tunteja menee aineiston läpikäyntiin vain muutamia, mutta tarvitset asioille kypsymisaikaa. Yksi moduuli kuukaudessa on kokemuksen mukaan sopiva etenemisvauhti. Valmennuksen taso I:een menee siis tyypillisesti kolme kuukautta, mutta voit halutessasi käydä sen myös nopeammin - tai hitaammin läpi. Valitset sinulle ja tilanteellesi sopivan tahdin.

Ensin luet yhden moduulin sisällön läpi ilman sen kummempaa syventymistä. Käyt sitten valmentajan suositusten kohdat läpi muistaen, että sinulla on hyvin aikaa antaa asioiden muhia ja jalostua. Voit siis kaikessa rauhassa nauttia tehtävistä ja tietoisuuteesi nousevista asioista. Tätä valmennusta ei suoriteta, sitä nautitaan sopivin annoksin. 

Tulet nauttimaan siitä, kun keskeiset kysymykset jäävät muhimaan alitajunnassasi ja palautat ne mieleesi aina sopivissa väleissä. Uudet asiat nousevat luontevasti pintaan antamaan sinulle uutta varmuutta siitä, mihin haluat mennä ja millä eväillä.

Mieti, mitä tuloksia ja vaikutuksia tällainen varmuus voikin tuoda mukanaan…

Rahallinen investointisi on vastaavasti myös pieni. Itse asiassa alle puolet siitä, mitä ammattisparraaja veloittaa yhdestä tapaamisesta!

Tyypillinen ammattilaisen veloitushan on 750 euroa kahden tunnin coachaus-istunnosta. Nyt saat kolmen kuukauden edestä valmennusta ja kaikki menetelmät ja materiaalt ikiomaksi.

Saat pääsyn valmennukseen
Oman työn viisas johtaminen taso I
Löydä sydämesi strategia
kaikkine materiaaleineen hintaan

297 euroa 

(sis. alv:n)

kun toimit tänään!

 

TAKUU

Uskon, että parhaiten selvität, sopiiko valmennus sinulle, kun pääset aloittamaan ilman riskiä. Siksi annan sinulle 30 päivän takuun, jonka aikana voit halutessasi peruuttaa tilauksesi ja saat maksamasi rahat takaisin ilman kysymyksiä.

 

TILAA NYT

Kun tilaat valmennuksen ja maksat luottokortilla, saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan ja pääset heti valmennusalueelle, josta löydät kaiken sisällön. 

Jos tilausvahvistusta ei tule, muista tarkistaa roskapostisi. Mikäli tulee ongelmia, ota yhteys [email protected].

- - -

Haluatko mieluummin maksaa laskulla? Lähetä sähköposti [email protected]. Ilmoita nimesi, yrityksen / maksajan nimi ja osoite ja että haluat Löydä sydämesi strategia -verkkovalmennuksen. Saat laskun pdf-muodossa sähköpostiisi ja tunnukset valmennukseen, kun lasku on maksettu. 

MAKSA KORTILLA, SAAT VALMENNUKSEN HETI

Tarve johtaa omaa työtä koskee meitä kaikkia

Eräs merkittävä piirre uuden ajan työnteossa on, että me alamme kaikki olla samassa veneessä. Vaatimukset oman työn johtamisen suhteen ovat yhtä kovat riippumatta siitä, ...

 

...missä vaiheessa työuraasi olet

Ei ole loppujen lopuksi väliä, missä vaiheessa työuraasi olet. Tarve selkeälle omalle strategialle on yhtä suuri kaikissa elämänvaiheissa – ja askarruttavat peruskysymykset yllättävän samanlaiset.

Työuran alkuinnostuksen jälkeen monet alkavat jo muutaman vuoden jälkeen epäillä omia valintojaan. Valitsinko sittenkään oikeita opintoja ja alaa? Onko tämä todella minun juttuni? Yllättävän moni on ajautunut nykyiseen työhönsä tiedostamattaan sekä ulkoisesta ohjauksesta, esimerkiksi tarpeesta olla omille vanhemmilleen mieliksi. 

Keski-iän kriisi ei välttämättä aina näyttäydy isona kriisinä, vaan se voi olla myös suuren turhautumisen paikka. Haluanko oikeasti tehdä tätä? Onko tämä sitä, mitä haluan elämältäni?

Tässä vaiheessa peruskysymykset saattavat aiheuttaa tuskaa, koska olemme kuin vankina kultaisessa häkissä. Ulkoisilla mittareilla kaikki näyttää olevan hyvin. Pelkäämme, että on paljon menetettävää jos vaihdamme johonkin uuteen: palkkataso todennäköisesti laskee, aseman ja tittelin tuoma status lähtee jne.

Kun olet päässyt kypsään ikään, sinua saattaa pohdituttaa, kestätkö tätä menoa eläkkeelle saakka. Kannattaa mieluummin kääntää kysymys toisin päin ja tutkia, miten voin ylläpitää tarmoa, innostusta ja oppimishalua niin, ettei minun tarvitse edes ajatella pääsyä eläkkeelle? 

Eri elämänvaiheiden askarruttavat peruskysymykset kuuluvat keskeisesti oman työn viisaaseen johtamiseen.

 

...minkälaisessa työsuhteessa olet

Ei ole väliä, oletko johtavassa asemassa, yrittäjänä, freelancerina tai asiantuntijana palkkatyössä. Vaatimukset erityyppisissä työsuhteissa ovat alkaneet lähestyä toisiaan.

Perinteisesti on ajateltu, että johtaminen on toisten ihmisten johtamista muodollisen aseman kautta. Tämä puoli johtamisesta tulee vaativammaksi sitä mukaa, kun toimitaan yhä enemmän verkostomaisesti. Silloin myös asiantuntijan vaikutus kokonaisuuteen alkaa olla yhtä suuri kuin muodollisen esimiehen vaikutus.

Lisääntyneen etätyön myötä korostuu tarve johtaa omaa työtä paremmin. Perinteisessä työtilanteessa oman työn johtaminen on ulkoistettu yksilöltä esimiehelle. Nyt vastuu siirtyy takaisin yksilölle.

Yrittäjät ja freelancerit ovat aina olleet asemassa, jossa ei ole ollut esimiestä, jolle siirtäisi tämän vastuun. Yrittäjien sankaritarinat ympäripyöreistä päivistä ja lomattomista vuosista kertovat karua kieltä siitä, kun oman työn johtaminen on heikkoa.

Sinun ei tarvitse olla tuottamassa vastaavanlaisia sankaritarinoita. Se kertoisi vain karua kieltä heikosta oman työsi johtamisesta.

 

...mitä aikomuksia sinulla on nykyisen paikkasi suhteen

Ei ole myöskään väliä, mitä aikomuksia sinulla on työpaikkasi vaihdon suhteen, harkitsitpa vaihtoa tai et.

Saatat vakavasti pohtia paikan vaihtoa, mutta tiedostat, että ruoho ei välttämättä ole vihreämpää aidan toisella puolella. Joskus täytyy kuitenkin tajuta, että olet oikea ihminen, mutta väärässä paikassa (vaikka jotkut yrittäisivätkin väittää, että olet väärä ihminen oikeassa paikassa).

Ennen työpaikan vaihtamista kannattaa tehdä selkeitä perusvalintoja, jotka kuuluvat omaan strategiaan. Ilman selkeää omaa strategiaa vaihto voi johtaa ojasta allikkoon.

Mitä sitten, jos et yksinkertaisesti voi vaihtaa paikkaa, ainakaan nyt? Sinulla saattaa olla esimerkiksi taloudellisia ja perheellisiä sitoumuksia esteenä. Peli ei ole suinkaan menetetty.

Kun teet muutamia perusvalintoja ja laadit oman strategiasi, huomaat varsin nopeasti, että sinulla on nykyisessä työssäsi enemmän vaikutusmahdollisuuksia kuin mitä alunperin luulit. Pienilläkin tarkistuksilla voit muuttaa työsi edellytyksiä. Alat vähitellen tehdä enemmän sitä, mistä tykkäät ja tykätä enemmän siitä, mitä teet.

On myös mahdollista, ettet yksinkertaisesti halua vaihtaa nykyistä työtäsi! Sinulla on selkeä visio siitä, mitä tämä työpaikka voi parhaimmillaan tarjota. Näet paljon mahdollisuuksia ja rupeat tietoisesti muokkaamaan olosuhteita ja toimintaasi sellaiseksi, mitä aikanaan kuvittelit, kun aloitit työssäsi. 

Joka tapauksessa tarvitset selkeitä perusvalintoja ja viisasta oman työsi johtamista.

"Hyvä on, mutta missä on referenssit ja todistajat?"

Tiedän, että tässä kohtaa on tapana luetella organisaatioita, jotka ovat käyttäneet kyseisiä valmennuksia. Mitä maineikkaampi organisaatio, sen parempi. On myös tapana esitellä henkilöitä, jotka kertovat, miten valmennus on muuttanut heidän elämäänsä.

Itse asiassa en ole koskaan kerännyt referenssejä. Luotan siihen, että 35 vuoden toiminta yrittäjänä vaativalla valmennusalalla riittää todisteeksi.

Minulla on vuosien varrella ollut hyvin kirjava joukko asiakkaita. On ollut eri toimialojen ja organisaatiotasojen ihmisiä. On ollut julkishallinnon, liike-elämän ja kolmannen sektorin edustajia.

On ollut miljardibudjettien vastuuhenkilöistä aina aloitteleviin yrittäjiin - ja kaikkea siltä väliltä. Mielenkiintoisia tarinoita riittäisi.

Mutta se varsinainen syy matalaan profiiliini on luottamus.

Pääsen asiakkaitteni kanssa käsittelemään niin paljon luottamuksellisia asioita, että välillä huimaa. Siksi on luottamus onnistuneen asiakassuhteen a ja o. Luottamusta on mielestäni vaalittava kaikin tavoin.

Päätin jo urani alkuvaiheessa, etten välttämättä kerro edes kuka on tai on ollut asiakkaani. Koska sekin tieto on monen asiakkaan mielestä luottamuksellista.

MITEN VÄLTÄT KANAN LENTO -ILMIÖN?

Olen valmentajana usein törmännyt kanan lento -ilmiöön. Aluksi lähdetään hyvin innostuneena tekemään, mutta kun ei synny toivottuja vaikutuksia riittävän nopeasti, lopahtaa kiinnostus. On ikään kuin kierrokset loppuisivat kesken.

Valmennus muistuttaa kanan lentoa.

Fyysisissä valmennussuhteissa pystyn vastaamaan ilmiöön monella tavalla. Verkkovalmennuksissa vaikutuskeinoja on vähemmän. Siksi monet verkkokurssit ovatkin osallistujille suuri pettymys. Alkuinnostuksen jälkeen aineistot jäävät enemmän tai vähemmän hyödyntämättä.

Ja kukkaroon jää harmittava aukko.

Koukuttavan sisällön lisäksi olemme löytäneet ainakin kolme ratkaisevaa keinoa, joiden avulla motivaatiosi pysyy yllä ja jopa kasvaa valmennuksen edetessä.

 • Ensinnäkin valmennus on jaettu tasoihin, vähän niin kuin pelimaailmassa. Kun olet saanut yhden tason haltuusi, on aika siirtyä seuraavalle tasolle. Niin, tulet suorastaan odottamaan pääsyäsi eteenpäin.
 • Toiseksi kunkin tason sisällä on aineisto jaettu loogisiin ja luonnollisiin moduuleihin. Moduuleihin liittyy myös tehokkaita työkaluja ja työpohjia. Näin ollen asiat siirtyvät suoraan omaan työhösi ja elämääsi, sanoista tekoihin.
 • Kolmanneksi – ja nyt tulee kaikkein paras juttu: jokaiseen moduuliin kuuluu valmentajan suositukset! Olen kerännyt suosituksiin ohjeita ja tehtäviä sellaisiin asioihin, jotka yleensä nousevat esille fyysisissä valmennuksissa juuri kyseisessä vaiheessa. En ole selvänäkijä, mutta kokemuksesta tiedän varsin hyvin, mitkä asiat nousevat pintaan missäkin vaiheissa.

Annostelu ja vaiheistus ovat ratkaisevia tekijöitä missä valmennuksessa tahansa. Urheilussa tämä on itsestäänselvyys. Monissa verkkokursseissa se näyttää unohtuneen.

Tämän valmennuksen jako tasoihin, annostelu sopiviksi moduuleiksi ja ennen kaikkea valmentajan suositukset varmistavat, että saamasi hyöty kasvaa kasvamistaan ohjelman edetessä.  

HANKI SPARRAUSPARI!

Paras tapa varmistaa, että saat mahdollisimman suuren hyödyn valmennuksesta, on hankkia itsellesi sparrauspari. Parin kanssa käytte valmennuksen läpi ja tapaatte säännöllisissä sparrausistunnoissa.

Huolimatta romanttisista kertomuksista “yksinäisestä nerosta”, tarvitsemme kaikki toisten ihmisten apua saadaksemme asioita tehtyä eikä tämä valmennusohjelma ei ole mikään poikkeus!

En tietysti halua aliarvioida sinua hetkeäkään. Sanon tämän vain sen takia, että meillä kaikilla on rajallinen määrä tahdonvoimaa, ja se loppuu yleensä ennen kuin todellinen muutos on tapahtunut.

Yleensä käy kuten uuden harrastuksen aloittamisessa tai kuntosalille lähtemisessä. Lähdemme liikkeelle hyvin aikein, mutta häiriötekijöitä on paljon ja huomio siirtyy muihin asioihin.

Silloin tarvitsemme treenikaverin, joka muistuttaa meitä tavoitteistamme ja auttaa meitä jatkamaan eteenpäin – satoi tai paistoi.

PARIVALINTA

Kun etsit itsellesi sparraajaparia, ovat luottamus ja keskinäinen kunnioitus tärkeimmät valintakriteerit. Teidän ei kuitenkaan tarvitse olla ystäviä päiväkodista saakka. Luottamus ja kunnioitus syntyy ja kasvaa tapaamisten edetessä.

Tietty samankaltaisuus toimintanne vaativuustasossa on hedelmällisen parisparrauksen edellytys. On tärkeää, että teillä on samantasoisia tehtäviä ja haasteita. Jos toinen on seniori ja toinen juniori, voi mentorityyppinen ohjelma olla teille sopivampi vaihtoehto. Lenkille on parempi lähteä samassa juoksukunnossa olevan ystävän kanssa, siitä hyötyvät molemmat.

Kun pyydät toista sparraajapariksi, on yksi asia varma: hän tulee kokemaan sen suurena kunniana – poikkeuksetta! Joten mieti mahdollisimman vapaasti, kenen kanssa haluat käydä kurssin läpi.

- - -

Jos et jostain syystä löydä paria tai et ole valmis käymään ohjelmaa läpi jonkun toisen kanssa, sekin on täysin OK. Sitäkin tilannetta varten löytyy materiaalista yllättävä ratkaisu.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Jäikö kysymyksiä? Täältä löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin. Vastaan mielelläni sinulle myös henkilökohtaisesti.

Ota vapaasti yhteyttä minuun sähköpostitse [email protected], tekstaa tai soita 0400 442 404 tai täytä ja lähetä alla oleva lomake.

Terv. Torfinn

KYLLÄ, HALUAN KESKUSTELLA OMAN TYÖN VIISAS JOHTAMINEN -VERKKOVALMENNUKSESTA

Haluat kenties vielä keskustella asiasta ennen kuin tilaat valmennuksen. Kerro viestissä lyhyesti, miksi asia kiinnostaa ja olen yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

MATKA VOI ALKAA

Nyt olet kuullut ja nähnyt kaiken olennaisen Oman työn viisas johtaminen -verkkovalmennuksesta. Saatat kysyä mielessäsi, miten on mahdollista saada näin kattavaa pakettia näin huokealla hinnalla? Yritysvalmentajien palvelujen hinnathan ovat ihan toisissa sfääreissä?

Totta. Valmennan samoja sisältöjä isojen organisaatioiden avainhenkilöille – sanotaanko markkinahintaan. Menemättä tarkemmin lukuihin voin sanoa, että puhumme aivan eri suuruusluokista. Ammatticoachit veloittavat tyypillisesti 750 eurosta ylöspäin yhden henkilön yhdestä istunnosta.

Olen silti halunnut satsata satoja työtunteja verkkovalmennusten rakentamiseen. Haluan tarjota nämä aarteet mahdollisimman monille, enkä vain harvoille ja valituille. Tiedän nimittäin, miten huutava tarve tälle on.

Digitaalinen kurssimateriaali käyttöösi parissa minuutissa – ja sen jälkeen aina kun tarvitset! Monet verkkokurssit ovat määräaikaisia ja sulkeutuvat tietyn ajan jälkeen. Minusta se on väärin ja siksi Oman työn viisas johtaminen -verkkovalmennukset ovat ”ikuisia”, ilman aikarajoitusta.

Tilauksesi jälkeen saat heti pääsyn verkkovalmennukseen, josta löydät koko materiaalin. Voit olla oman Sydämen strategiasi kiehtovassa syleilyssä jo viiden minuutin sisällä.

Olen 100 % varma, että kun osallistut valmennukseen, ymmärrät.

Kun olet tosissasi valmis ja haluat löytää aikaa ja energiaa niille asioille, joita oikeasti haluat tehdä, minä olen tosissani valmis ja halukas auttamaan sinua.

OLETHAN VALMIS?

Voinko vannoa, että menestyt ja löydät oman käänteentekevän Sydämesi strategian? Valitettavasti en. Koska menestys riippuu aina jokaisen omasta halusta, tahdosta, asenteesta ja ennen kaikkea teoista. Sen voin kuitenkin luvata sinulle, että kun käytät näitä sisältöjä, työkaluja ja työpohjia, sinä tulet vääjäämättä saamaan tuloksia ja haluamiasi muutoksia.

Toisin päin ilmaistuna voin sanoa, että annan sinulle 100 %:n takuun siitä, ettei mitään muutosta tapahdu tilanteeseesi, jos et käytä valmennuksen sisältöjä, työkaluja ja työpohjia.

Kun siirryt tietämisestä tekemiseen, alkaa tapahtua jo valmennuksen alkuvaiheessa.

Saat varmuutta siitä, mihin haluat mennä ja millä avuilla. Hyvillä valinnoilla pääset takaisin hyvään oloon, jolloin

- voit illalla mennä tyytyväisenä ja kiitollisena nukkumaan

- voit taas nukkua yösi levollisesti ja hyvin

- voit herätä aamulla innostuneesti odottaen, mitä päivällä saat tehdä.

Joten olethan valmis aloittamaan matkasi kohti erinomaisia tuloksia ja kestävää työntekoa?

KYLLÄ!

Haluan heittää lopullisesti hyvästit epämääräiselle suorittamiselle, aloittaa selkeämmän toiminnan jo tänään ja toteuttaa tukahdutettuja unelmiani tulevaisuudessa.

NYT 297 € 

MAKSAN KORTILLA JA SAAN VALMENNUKSEN HETI