Kun haluat varmistaa onnistumisesi vaativissakin olosuhteissa

 

OTA VALMENTAJA MUKAAN SPARRAAJAKSI

Tunnin mittaiset Zoom- tai Teams-istunnot vaativissa tilanteissa oleville verkkovalmennuksen osallistujille.

Mikä lamppu sinulla palaa?

Sinulla on paljon resursseja ja olet tottunut saamaan erinomaisia tuloksia, mutta nyt olet käännekohdassa. Olet tyytymätön nykytilanteeseesi ja mietit, että pystytkö pelkän verkkovalmennuksen avulla tekemään tarvittavia korjauksia.

Olisiko muutama sparrausistunto se tarvittava apu, jolla varmistat haluamasi tulokset?

Sparraustarve ei ole suoraviivainen vaan riippuu useasta tekijästä, kuten

  • kuinka vaikeana koet nykytilannettasi?
  • kuinka paljon haluat ratkaista ongelmat nykytilanteessasi?
  • kuinka vaikeana oletat tarvittavan muutoksen olevan?
  • kuinka vahvasti uskot, että muutos on mahdollinen?
  • kuinka selkeä on visiosi tavoitetilasta, mihin haluat päästä?

Riippuen vastauksistasi näihin kysymyksiin voidaan kuvitella, että sinulla palaa eriväriset valot.

Vihreä lamppu palaa:

Anna mennä vaan. Pystyt hyvin käymään verkkovalmennuksen läpi omin voimin. Koet riittävästi tarvetta muuttaa nykyistä tilannettasi kestävämmälle pohjalle, mutta muutos ei tunnu liian vaikealta.

Keltainen lamppu palaa:

Tiedät urheilusta, että yhteistyö urheilijan ja valmentajan välillä on edellytys, kun urheilija haluaa parantaa tuloksiaan. Samalla tavalla tarvitset yhteistyötä ammattisparraajan kanssa, jotta saat verkkovalmennuksen avulla kaipaamaasi nousua työnteossasi ja työsi tuloksissa.

Punainen lamppu palaa:

Tilanteesi on sen verran vaativa, että haluat ehdottomasti päästä kohti parempaa, mutta tarvitset ulkopuolista apua. Muuten ei ole realistista odottaa, että sinulla riittäisi paukkuja käydä valmennusohjelman läpi - saati saada haluttuja tuloksia.

Mitä tuloksia voit odottaa - ja miten nopeasti?

On periaatteessa kaksi tapaa saada muutoksia - ja sen kautta parempia tuloksia aikaiseksi:

  • saat syvän oivalluksen, joka muuttaa tapasi ajatella ja toimia
  • teet tietoisesti jonkin asian eri tavalla kunnes siitä muodostuu uusi ja parempi tapa.

Uuden oivalluksen vaikutukset ovat yleensä välittömät. Alat heti ajatella ja toimia eri tavalla ja tulokset ovat nopeasti havaittavissa.

Uuden tavan muodostaminen voi olla hitaampi prosessi riippuen siitä, kuinka sitkeä vanha tapasi on. Silloin on tärkeää oppia havaitsemaan myös pienet edistysaskeleet. On myös osattava kohdata mahdollisia takapakkeja.

Ammattimaisella sparrauksella saat tuloksia ja vaikutuksia monella tasolla. Vahvimmat tulokset syntyvät usein vahvana yhdistelmänä: syvinä oivalluksina uusien tapojen käyttöönotossa.

Jo ohjelman alussa syntyy ymmärrys ja varmuus siitä, mihin asioihin haluat keskittyä. Tämä varmuus vahvistuu sitä mukaa, kun ohjelma etenee ja tiedät, että valmentajan kanssa voit puida mitä tahansa eteen nousevia ongelmia ja esteitä.

Saat syviä oivalluksia koskien työntekoon liittyviä peruskysymyksiä. Oivallukset syntyvät yleensä yllättäen sparrauskeskustelujen ja asioiden kypsymisen avulla.

Näkyvimmät tulokset ja vaikutukset syntyvät kuitenkin työtä tekemällä ja valmennuksen sisältöjä soveltamalla. Tähän ei löydy oikoteitä. Jos teet samoja asioita, mitä olet aina tehnyt, saat samoja tuloksia, mitä olet aina saanut.

Tietämisen ja tekemisen välille ei saa syntyä kuilua.

Taitava valmentaja auttaa kytkemään verkkovalmennuksen sisältöjä käytännön työhösi. Hän auttaa myös ohjaamaan etenemistä silloinkin, kun olet itse liian syvällä omassa tilanteessa etkä välttämättä löydä tietä eteenpäin.

Mitkä ovat vaihtoehdot?

Tiedät varmaan tilanteen. Olet hankkinut kurssin tai valmennusohjelman ja olet täynnä intoa. Nyt vihdoin löytyi apua tukalaan tilanteeseen. Luet ensimmäisiä osia, teet muutaman harjoituksen - ja mitä tapahtuu?

Imperiumi iskee vastaan. Ei isosti ja brutaalisti vaan hiljaa ja huomaamatta. Yhtäkkiä onkin niin paljon muuta, joka vie huomiosi ja vaatii ajankäyttösi.

Tämä ei ole sinun vikasi. Se ei ole välttämättä myöskään valmennusohjelman vika. Se on vain luonnollinen seuraus siitä, että jokainen muutos nostattaa vastavoimia. Alitajunnassa on mekanismeja, jotka yrittävät pitää asiat muuttumattomana, nykytilannetta yllä.

Muutosvalmentajana olen päässyt varsin tutuksi näiden mekanismien kanssa, niin omissa prosesseissani kuin myös lukuisten asiakkaiden kanssa.

Olen rakentanut mahdollisimman paljon keinoja sisään verkkovalmennukseen, jotta pystyt ylläpitämään motivaatiota ja kestävyyttä ohjelman läpikäyntiin.

Mitä en ole pystynyt täysin ennakoimaan on sitä vuoristorataa, jonka kohtaat omassa vaativassa työssäsi ja ympäristössäsi. Vastaan tulee paljon yllättäviä asioita ratkaistaviksi.

Pystyn auttamaan sinua analysoimaan ja ratkaisemaan myös niitä haasteita, jotka ovat erikoisia nimenomaan sinun tilanteessasi. Niitä, jotka poikkeavat ”normaalista” ja vaativat erikoiskäsittelyä.

Verkkovalmennuksen sisällön avulla pystyt ratkaisemaan suuren osan nousevista tilanteista omin avuin. Yhdessä voimme käsitellä ja ratkaista niitä asioita, jotka muuten asettaisivat valmennustaipaleesi vaaravyöhykkeeseen.

Et varmaan halua, että tämä olisi taas yksi niistä monista muutosyrityksistä, jotka jäivät arjen haasteiden jalkoihin.

Todistajat

Kaipaat kenties referenssejä, että missä organisaatioissa käytetään sparrausapuani. Tarinoita ihmisistä, jotka kertovat, miten sparraus on muuttanut heidän elämäänsä.

En ole koskaan kerännyt referenssejä ja olen pitänyt matalaa profiilia valmentajana.

Siitä huolimatta, että minulla on vuosien varrella ollut hyvin vaikuttava joukko asiakkaita. On ollut eri toimialojen ja organisaatiotasojen ihmisiä. On ollut julkishallinnon, liike-elämän ja kolmannen sektorin edustajia. On ollut miljardibudjettien vastuuhenkilöistä aina aloitteleviin yrittäjiin - ja kaikkea siltä väliltä. Mielenkiintoisia tarinoita riittäisi.

Mutta se varsinainen syy matalaan profiiliini on luottamus.

Pääsen asiakkaitteni kanssa käsittelemään niin paljon luottamuksellisia asioita, että välillä huimaa. Silloin on luottamus onnistuneen asiakassuhteen a ja o.

Päätin jo urani alkuvaiheessa, etten välttämättä kerro edes kuka on tai on ollut asiakkaani. Koska sekin tieto on monen mielestä luottamuksellista.

Valinta

Valitsen sparrattavat asiakkaat varsin tarkasti. Aloitamme valmennussuhteen vasta ilmaisen sparrausistunnon jälkeen, kun olemme puolin ja toisin punninneet todellista motivaatiota ryhtyä yhteistyöhön.

Nykyään arvostan omaperäisyyttä ja aitoutta yli kaiken. Kun uskallat haluta asioita, jotka eivät tule vastaan ihan joka puolella, lähden herkemmin mukaan yhteistyöhön.

Silloin ei ole väliä oletko miljardibudjetin vartijana tai ihan työurasi alkutaipaleella. Asemasi saattaa ainoastaan vaikuttaa hintaan, sillä hinnoittelussani on aina ollut Robin Hood -tyyppisiä piirteitä.

Mutta niin kuin sinun kalenterisi on rajallinen on minunkin. Pystyn ottamaan vain tietyn määrän ihmisiä sparrattavaksi kerralla.

On helppoa tilata

Olet tilannut tai olet aikeissa tilata ”Oman työn viisas johtaminen” -verkkovalmennuksen. Nyt punnitset, tilaatko myös sparrausistunnot kanssani. Haluan helpottaa päätöksentekoasi.

Käy ensin lataamassa ilmainen "Opas omaan strategiaan”. Oppaan lopussa on ”Nykytilanteen kuumemittari”.

Vastattuasi kuumemittarin kysymyksiin tiedät paremmin…

Jos olet jo tilannut ja lukenut oppaan, voit mennä suoraan kuumemittarin kysymyksiin TÄSTÄ.

Vastattuasi kuumemittarin kysymyksiin tilaa ilmainen 45 minuutin sparrausistunto kanssani Zoomissa tai Teamsissä.

Istunto ei sido sinua eikä minua mihinkään jatkoon. Saamme kuitenkin selville, miten sinun kannattaa edetä.

PÄÄTÖS

Istunnon jälkeen päädyt todennäköisesti yhteen alla olevista valinnoista. Olemme kumpikin tahallamme tyytyväisiä oli valintasi mikä tahansa:

  • Sinä jatkat nykyisillä työtavoillasi ilman verkkovalmennusta ja ilman sparrausta. Olet riittävän tyytyväinen tilanteeseesi. Tilanne saattaa olla kuormittava ja vaikea, mutta et ole valmis tekemään tilanteelle mitään erityistä. Näin olet pärjännyt tähän asti ja näin aiot pärjätä jatkossakin.
  • Sinä tilaat verkkovalmennuksen "Oman työn viisas johtaminen” ja käyt sen läpi omin päin. Tilanteesi ei ole niin haastava, ettei sinulla olisi voimia ja kykyjä käydä valmennusohjelman onnistuneesti läpi. Uskot pystyväsi ohjelman avulla nostamaan niin työsi kuin myös elämäsi sisältöä ja laatua haluamallasi tavalla.
  • Ryhdymme yhdessä työhön. Tilaat verkkovalmennuksen "Oman työn viisas johtaminen” ja minä sparraan sinua sovittavalla tavalla ohjelman eri vaiheissa. Lähdemme jännittävään aarteenetsintään ja varmistamme yhdessä, että sinullakin riittää tarmoa, innostusta ja elämää rikastuttavia tuloksia vaikka mihin!

Laita viesti päätöksestäsi sähköpostiini [email protected] tai soita 0400 442 404 niin sovimme tarkemmin asioista.