Valitse sivu

Aivomme kaipaavat vaihtelua ja muutoksia. Uusi kiehtoo, ja ilman uusia virikkeitä aivot tylsistyvät ja toimivat vajaakäytössä. Uusia virikkeitä voi myös olla liikaa, jolloin aivot ylirasittuvat. Kun haluat tuloksia, ole utelias ja hae uutta. Oikein toteutettuna ja sopivasti annosteltuna uutuudet ja muutosprosessit voivat antaa huikeasti uutta energiaa.

Jos elämä ja toiminta junnaavat vakavasti samoja vanhoja uomia, on vaikeaa pitää hyvää vireystasoa yllä. Lainaan Tuloskunnossa-kirjastani:

”Jussi suonsa ja kuokkansa kera symbolisoi karulla tavalla perinteistä suomalaista työkulttuuria ja -ihanteita. Norjalainen ihanne on Espen Askeladd, kaveri toisesta äärilaidasta. Kolmesta veljeksestä Espen on nuorin ja kelvottomaksi arvioitu. Nimensä hän on saanut siitä, että hän aina istuu takan ääressä kaivamassa hiilloksia, eikä tee mitään järkevää (aske = tuhka, ladd = tumpelo).

Vanhemmat veljet Per ja Pål lähtevät ensin maailmalle itsevarmoina ja järkevinä. He eivät kuitenkaan onnistu maailman haasteiden edessä ja palaavat vähin äänin kotiin häntä koipien välissä.

Askeladden lähtee viimeisenä maailmalle, lapsenomaisen avoimin mielin, aina uteliaana tarkastelemassa, mitä nenän eteen tulee. Ennakkoluulottomasti ja viattomasti hän kohtaa ihmisiä ja tilanteita. Ja kuten saduissa aina käy, lopussa kiitos seisoo.

Erilaisten kommervenkkien jälkeen Askeladden voittaa prinsessan ja puolet valtakunnasta.

Norjan liike-elämässä Askeladdiksi kutsutaan henkilöä, joka on luonut kukoistavan firman tyhjästä.”

STICKY BUTTON