Valitse sivu

Kone Oyj:n pitkäaikainen tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Vilkko Virkkala kirjoitti kirjassaan Luova ongelmanratkaisu vuonna 1994:

”Erityisesti johtajien stressi on yhteiskunnassamme varsin merkittävä ongelma. Ei ole puutetta paineista eikä myöskään niitä korostavista lehtiartikkeleista ja vastaavista.

…  Johtajille tulisi tarjota enemmänkin apua kuin paineiden lisäämistä. Luovan ongelmanratkaisun systematiikka on eräs tarjolla oleva apuväline.”

Virkkalan viisaita sanoja 90-luvun alusta tuli mieleeni, kun taannoin arvioimme kahden johtajan kanssa juuri päättynyttä parisparrausohjelmaa.

Melko yleinen käsitys coachin tehtävästä on, että hänen pitää haastaa coachattavaa. Kysyin kahdelta johtajalta olisiko minun pitänyt haastaa heitä enemmän ja vaatia tulemista pois mukavuusalueilta.

Vastaus oli yhtä yllättävä kuin rohkaiseva.

Lisäämällä meille paineita olisit vienyt tärkeimmän lisäarvon koko ohjelmasta. Meille tarjotaan aivan riittävästi haasteita muuten. Tapaamisissamme on ollut niin vapauttavaa saada rauhassa muistuttaa itseämme siitä, millaisia me olemme parhaimmillamme – kun olemme elementissämme.

 

STICKY BUTTON