Valitse sivu

On tehokkuutta ja tehokkuutta. Niin kuin on valmentajia ja valmentajia. Kaikkea ei kannata matkia eikä kaikkia kuunnella. Kun panostat työtapojesi keventämiseen, nojaudu seuraaviin periaatteisiin. Silloin matkasi sujuu rattoisasti.

Energia ratkaisee

Saatat kuvitella, että parempi ajankäyttö olisi ratkaisu ongelmiisi. Ajankäytön hallintaan löytyy paljon välineitä, mutta ratkaisun avaimet ovat energiataloudessa. Mitkä asiat sinua energisoivat ja missä ovat suurimmat energiasyöppösi? Millä keinoilla vapautat tarvitsemaasi energiaa? Aikaansaamisesi riippuvat käytettävissä olevan energiasi määrästä ja laadusta.

Sydämen strategia vapauttaa

Kun strategiatyöstä riisutaan konsulttien tuoma jargoni ja munkkilatina, jää jäljelle yksinkertainen asia. Strategia on joukko valintoja. Siinä se. Sydämen strategiassa on kaksi täydentävää puolta. Sydän kertoo intuitiosta, inspiraatiosta ja tunteesta. Strategia kertoo päätöksistä, rohkeudesta ja johdonmukaisuudesta. Molemmat puolet ovat yhtä tärkeitä.

Valikoivuus keventää

Joka suunnasta sinuun kohdistuu vaatimuksia, odotuksia ja paineita. Ilman tietoisia valintoja sinua viedään kuin pässiä narussa. Teet valintoja siitä, minkä kaikista mahdollisista tulevaisuuksista haluat. Valitset myös keinot, miten sinne voit päästä. Etsit olennaiset asiat ja keskityt niihin. Se riittää. Yksi loppuun viety asia on parempi kuin kymmenen aloitettua.

Sparraus tuo varmuutta

On asioita, joiden parissa saatat tuntea olevasi hyvin yksin. Näin ei tarvitse olla. Kollega voi monissa asioissa osoittautua hyödylliseksi keskustelukumppaniksi, toisissa asioissa neutraali ulkopuolinen sparraaja on se oikea ratkaisu. Jokaisella ihmisellä saisi olla vähintään yksi luottohenkilö, jonka kanssa voi käsitellä niin kipeitä kuin kepeitäkin asioita.

Oivallus uudistaa

Kun tuloksesi eivät riitä, etsi eri tapoja tehdä. Tietyn tulostason jälkeen ei auta tehdä enemmän tai kovempaa. Vain tekemällä yksinkertaisemmin ja luovammin voi syntyä parempaa. Työtavat eivät ole ikuisia, ne kannattaa päivittää kuten softaa tietokoneessa. Parempi tapa on aina oivalluksen päässä – ja oivallus päässä.

Vahvuuksilla liitelet

Satsaamalla olemassa oleviin vahvuuksiisi voit saada, olla ja tehdä mitä oikeasti haluat. Vahvuudet antavat nostetta, pyrkimällä vain suoritat. Kriittisiä heikkouksia kannattaa toki tiedostaa, muttei niihin uhrata vaivaa. Liittoudu mieluummin sellaisten ihmisten kanssa, joilla on ne samat asiat vahvuuksina.

Olet jo!

Pitkään vallalla ollut kehittämisideologia lähtee siitä, ettet ole koskaan riittävän hyvä. Sinun on tultava joksikin muuksi ja paremmaksi. Lähde mieluummin siitä, että olet jo, sinulla on jo kaikki tarvittavaa erinomaisten tulosten saavuttamiseksi. Riittää, kun tulet yhä enemmän siksi, mitä jo olet.

STICKY BUTTON