Rajoja ja rimaa – tärisyttävän tavoitteen saavuttaminen

Suomalaisen lastenpsykiatrian uranuurtaja professori Terttu Arajärvi, meidän kaikkien tunteman Penan äiti, lanseerasi joskus kasvattajan ohjeen ”rajoja ja rakkautta”. Kahteen sanaan tiivistyvät onnistuneen kasvatuksen avaimet. 

Voisimme hyvin käyttää Arajärven käsitteitä suoraan myös itsensä johtamisessa, mutta rakkaudesta puhuminen tässä yhteydessä herättää herkästi jopa hilpeyttä. Puhutaan siis mieluummin rajoista ja rimasta. Silloin aletaan olla itsensä johtamisen ytimessä.

Kuuntelin vuosia sitten englantilaisen luovuusgurun luentoa rajojen ja rajaamisen merkityksestä. Yleinen käsityshän on, ettei ihmisen luovuudelle saa asettaa rajoja. Hänen mukaansa asia on juuri päinvastainen, ja hän valaisi asian esimerkillä. Hän oli antanut opiskelijoilleen tehtävän keksiä markkinointikampanja käyttäen metsää analogiana, vertauskuvana. Tulokset olivat keskinkertaiset. Sitten hän tiukensi rajoja ja pyysi käyttämään vain k-kirjaimella alkavia metsään liittyviä asioita vertauskuvana. Alkoi tulla teräviä ja käyttökelpoisia ehdotuksia.

SUOMALAISILLE SOPIVAA

Tämän yksinkertaisen esimerkin avulla luovuuden ammattilainen tiivisti tärkeän asian, joka on Suomen historiassa tullut kerta toisensa jälkeen todistetuksi. Mitä tiukempia rajoja ja reunaehtoja asetetaan, sen innovatiivisempia ratkaisuja saadaan.

Alko tuotti talvisotaan niukoista resursseista tuhoisia Molotov-cocktailpulloja, ja Säkkijärven polkan ympärivuorokautisella radiohäirinnällä suomalaiset pelastivat jatkosodan lopussa Viipurin rakennuskannan, jota neuvostojoukot eivät pystyneet tuhoamaan radiomiinojensa avulla. Rauhanomaisia esimerkkejä syntyy tässä maassa koko ajan. Norjalaisessa sananparressa todetaan vastaavasti, että hätä opettaa alastoman naisen kehräämään. 

Meidän jokaisen tehtävänä on määritellä pelikenttämme rajat. Liian leveällä alueella toimiminen johtaa epämääräiseen touhuamiseen. Väärällä pelikentällä pelaaminen ei onnistu. Ajattelepa sulkapallon pelaamista jalkapallokentällä!

ENTÄ RIMA – KUKA SEN LAITTAA? MITÄ TULOKSIA JOHTAJA SAA VAATIA?

On suuri ero tulosten vaatimisen ja tulosten odottamisen välillä. Huono johtaja vaatii tuloksia, koska hän ei usko ihmisten tuottavan niitä vapaaehtoisesti. Hyvä johtaja odottaa tuloksia, koska hän uskoo ihmisten haluavan aina antaa parastaan. Ero on siis johtajan ihmiskäsityksessä ja syvissä uskomuksissa. Kumpikin saa uskomustensa mukaisia tuloksia.

Minulla on ollut tilaisuus tutustua monenlaiseen johtajaan reilun kolmenkymmenen vuoden konsulttiurani aikana. Pidetyt johtajat muistuttavat pidettyjä opettajia. He ovat vaativia ja oikeudenmukaisia. He odottavat paljon niin itseltään kuin muilta. He välittävät aidosti ihmisistä ja odottavat aina, että jokainen tekee parhaansa. He tietävät, että kestävimpiä motivaatiotekijöitä ovat onnistuminen tehtävässä, saavuttaminen ja hallinnan tunne. Keinotekoiset tiimijipot metsässä tai karting-radalla saattavat toimia kuin housuihin laskeminen kylmänä pakkaspäivänä. Hetkeksi tulee lämmin olo, mutta sen jälkeen on entistä kylmempää.

MIHIN RIMA SITTEN LAITETAAN?

Jos se laitetaan liian alas, häviää into. Varsinkin fiksuimmat menettävät pian kiinnostuksensa. He menevät rimaa hipoen yli siitä, missä aita on matalin. He eivät tee sitä pahuuttaan, vaan koska jokaisella on tarve tehdä merkityksellisiä asioita ja toteuttaa itseään. He siirtävät tarmonsa mieluummin työn ulkopuolisiin asioihin. Jos rima laitetaan liian ylös, se lamaannuttaa. Tulee rimakauhu ja aletaan etsiä keinoja riman alituksiin.

KUKA RIMAN SAA LAITTAA?

Käsittääkseni sillä ei ole väliä, kuka sen aluksi laittaa. Ratkaisevaa on, syntyykö kaikille tekijöille ymmärrys siitä, miksise laitetaan sinne.

Monesti kiinnitetään liikaa huomiota tavoitelukuun. Oli luku mikä tahansa, se on aina toisten mielestä liian suuri ja toisten mielestä liian pieni. Lukuarvoja ratkaisevampaa on mitä varten tavoitetta halutaan saavuttaa. Osakkeenomistajien tyytyväisiksi tekeminen ei kokemukseni mukaan kauheasti sytytä ihmisiä. Yleensä ei olla myöskään kovin kiinnostuneita tulemaan maan tai Euroopan johtavaksi alalla. 

Rima ei ole neutraali fakta-asia, se on tunneasia. Sillä valjastetaan energiaa. Tavoite alkaa toimia magneetin tapaan vasta sen jälkeen, kun siihen saa tunnelatauksia. Parhaassa tapauksessa tavoite on tärisyttävä. Se kirjaimellisesti tärisyttää koko ihmistä ja pompauttaa sydäntä.

MIKÄ MAHDOTON AJATUS...

Olet varmaan sen kokenut. Tulee huikea tavoite mieleen, huikea nimenomaan suhteessa nykytilaan – entä jos…! Aluksi tavoite tuntuu aivan mahdottomalta, ja haluat päästä koko ajatuksesta mahdollisimman pian eroon. Ajatus ei kuitenkaan jätä rauhaan, ja lopulta on vain lähdettävä sen suuntaan. Vaihtoehtoja ei ole.

Olen itse käynyt tämän merkillisen prosessin läpi monta kertaa. Tyypillinen esimerkki tapahtui toistakymmentä vuotta sitten. Olin jo ajatellut kirjoittaa kirjan henkilökohtaisesta tuloskunnosta, siis kyvystä tehdä erinomaisia tuloksia pitkään ja samalla voida hyvin ihmisenä. Ajatus oli mukava, sillä aihe oli kiinnostanut minua pitkään. Tiesin kuitenkin, ettei kirja välttämättä kiinnostaisi muita yhtä paljon, kun mies tuntemattomasta – ja vielä konsultti – laittaa ajatuksensa kansiin. Kirjoja tehdään nimittäin valtavia määriä.

Sitten iski tärisyttävä tavoite! Entä jos – haastattelisin huippusuorittajia suomalaisesta liike-elämästä? Miten he ovat huolehtineet omasta tuloskunnostaan? Alkoi kiivas sisäinen kamppailu. Sydän sanoi, että siitä vaan, tosi hyvä juttu. Järki heitti kosolti vastustavia argumentteja ja yritti parhaansa pysäyttää koko ajatuksen. Onneksi sydän voitti tämänkin kamppailun eikä jättänyt vaihtoehdoille tilaa.

HAASTETEHTÄVÄ

  • Palauta mieleesi tilanteita, jolloin tiukoista reunaehdoista huolimatta olet ollut mukana tekemässä ”mahdottomia”. Mitä voit oppia niistä tänään?
  • Mitä rajoja voisit tiukentaa toiminnassasi? Voitko keskittyä rajattuihin asiakasryhmiin, tuoteryhmiin, aiheisiin, palveluihin?
  • Ota muutama läheinen mukaan ”Entä jos…” -ajatusleikkiin. Mitä sellaista voisitte lähteä tavoittelemaan, joka oikein perusteellisesti tärisyttäisi?

Lue lisää tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.