Vaikka nykytilanne asettaa rajoja – Olet oikeassa, sinulla on enemmän annettavaa!

Koet kenties, että sinulla olisi enemmän annettavaa työssäsi, mutta nykyiset tehtäväsi rajoittavat mahdollisuutesi käyttää parhaita puoliasi. Joudut syystä tai toisesta ikään kuin ajamaan jarrut päällä. Sinulla on kykyjä ja osaamista, jotka jäävät nykytilanteessa hyödyntämättä. 

Haluaisit astua nykyisestä roolistasi ulos ja ottaa uinuvaa potentiaaliasi aktiivisempaan käyttöön. Miten se voi tällaisina aikoina onnistua, kun nykyisestä paikasta on pidettävä kynsin hampain kiinni?

Vapauttavien valintojen tekeminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Isot muutokset ympärillämme saavat meidät uskomaan, että mahdollisuudet vaikuttaa omaan tilanteeseen ovat rajalliset. Tiedän omastakin kokemuksesta, miten helposti jää vanhojen uskomusten ja tapojen vangiksi. 

Ja turhautuminen kasvaa kasvamistaan.

Eräs tärkeä syy turhautumiseen on, että pelkkä ajatus asioiden muuttamisesta nostaa syvät pelot pintaan. Yleisimmät turhautumista aiheuttavat pelot ovat perusturvan menettämisen pelko ja hylätyksi tulemisen pelko.

Perusturvan menettämisen pelko voi tarkoittaa pelkoa taloudellisen turvan menettämisestä, rutiinien luoman turvan menettämisestä tai minkä tahansa sellaisen asian menettämisestä, joka luo meille turvallisuuden tunteen. Uuden potentiaalin käyttöönotto voi silloin tuntua liian isolta riskiltä. 

Hylätyksi tulemisen pelko liittyy tarpeeseemme kuulua ”laumaan”. Lauma voi tässä yhteydessä tarkoittaa perhettä, tiimiä, organisaatiota tai mitä tahansa yhteisöä. Tiimeissä ja työyhteisöissä on paljon jäseniä, jotka kokevat painetta pysyä samanlaisena, olla erottumatta massasta. He pelkäävät, että ”nostamalla päätään” voivat muut hylätä heidät.

Sillä ei ole väliä, ovatko uhat kuviteltuja vai todellisia. Pelot estävät joka tapauksessa laajempien voimavarojen hyödyntämistä. 

Olet oikeassa kun koet, että sinulla olisi enemmän annettavaa. Meillä kaikilla on. Turhautuminen nykyiseen tilanteeseesi ei pelkästään tunnu ikävältä, se on myös turhaa! Matkasi turhautumisesta laajemman potentiaalin käyttöön voi olla lyhyempi ja erilainen kuin uskot. Lue lisää tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.