Miten voit saada ajankäyttösi hallintaan ilman kuluttavia tehokkuusvaatimuksia

Olet varmaan kokenut samat ongelmat kuin monet muut tällä hetkellä: tehtäviä, tietoa ja tulospaineita on liikaa. Lisäksi työ on pirstaloitunut ja kokonaiskuvat hämärtyvät. Häiriötekijöitä on paljon ja on vaikeaa pystyä keskittymään ja viemään asioita loppuun.

Perinteinen tehokkuus on huono vastaus haasteeseen, että yrität tehdä mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ajankäyttö muuttuu vain hallitsemattomaksi ja jossakin tulee raja vastaan. 

Tehokkuuden sijaan kannattaakin satsata osumatarkkuuteen, että teet oikeita asioita oikeaan aikaan. Vaikeus on lähinnä tietää, mitkä ne oikeat asiat ovat… 

Eräs tärkeimpiä syitä hallitsemattomaan ajankäyttöön on yleisesti lisääntyneet vaatimustasot. Ennen toimimme selkeissä organisaatioissa, tehtävät tulivat ylhäältä ja esimiehet toimivat jonkinlaisina kuormituksen suodattimina. 

Nykyään toimimme yhä enemmän itsenäisinä tekijöinä verkostomaisesti.  Tehtäviä, odotuksia ja vaatimuksia tulee joka suunnasta: ylhäältä, sivusta, alhaalta – ja sisältä. Kovimmat paineet tulevat usein sisältä. Asetamme itse itsellemme sellaisia vaatimuksia, joita ei ole mahdollista täyttää normaaleilla työpanoksilla.

* Ei luusereiden vaan onnistujien ongelma

Kovat omat vaatimukset ovat yleisiä niissä ikäluokissa, joissa on suurimmat jaksamisongelmat. Ajankäytön ongelmista kärsivillä henkilöillä on usein paljon resursseja. He ovat menestyneet koulussa ja opinnoissaan, ovat päässeet vaativiin töihin ja tehneet loistavia tuloksia. Kysymyksessä eivät ole suinkaan luuserit vaan pikemminkin onnistujat. 

Ongelmat tulevat usein siitä, kun he yrittävät olla huippuja liian monilla elämän alueilla. Pitäisi olla huippuvanhempi, huippupuoliso, huippunaapuri, huippukollega, huippu harrastuksissa – missään ei voi tyytyä tavanomaiseen. On selvää, ettei aikaa eikä energiaa riitä kaikkeen, mutta mistään ei haluta tinkiä. Ennen kuin luonto korjaa pottinsa ja vieteri loppuu.

* Elävää ja elämänmakuista ohjausta

Päästäksesi suorituspaineista aikaansaamisen iloon tarvitset selkeitä, toimintaasi ohjaavia valintoja. Tarvitset valintoja siitä, mihin haluat mennä ja millä avuilla haluat sinne päästä.

Organisaatiotasolla tätä kutsutaan strategiaksi.

On suorastaan ihmeellistä, miten vähän kiinnitetään huomiota yksilön strategiaan. On itsestään selvää, että organisaatio tarvitsee strategian. Saisi olla yhtä itsestään selvää, että yksilön kannattaa tehdä vastaavantyyppisiä valintoja.

Tarvitset elävän ja elämänmakuisen strategian. Et mitään puisevaa strategiadokumenttia, vaan energisoivia, toimintaasi ohjaavia valintoja. Energisoivassa strategiassa on kolme pääosaa, kolme päävalintaa:

 

  1. Suunta – mitä haluat saada, olla ja tehdä. 
  2. Voimavarat – mitä puolia itsestäsi käytät silloin, kun olet parhaimmillasi. 
  3. Strategiset tehtävät – mihin tehtäviin keskityt erityisesti. 

 

Valintojen avulla saat varmuuden siitä, mitkä ovat oikeat tehtävät ja milloin on niiden oikea aika.

* Selkeät valinnat tuovat huomaamattakin toivottuja muutoksia

Kun saat käyttöösi keinoja kirkastaa omaa strategiaasi, tulet myös huomaamaan, että moni asia muuttuu ikään kuin itsestään:  

  • saat toiminnallesi selkeän suunnan ja merkityksen
  • uskallat myöntää itsellesi, mikä on “sinun juttusi” 
  • osaat valjastaa parhaita puoliasi ja käyttämätöntä potentiaaliasi
  • pääset eroon turhautumisesta, epävarmuudesta ja saamattomuuden tunteesta
  • heität hyvästit jatkuvalle kiireelle ja kuluttavalle stressille.

Saavutettuasi varmuuden omista valinnoistasi, sinulta vapautuu aikaa ja energiaa tehdä niitä asioita, joita oikeasti haluat. Nämä ovat suuria vaikutuksia itseesi ja omaan tilanteeseesi. Voit vain arvailla, mitä kaikkia myönteisiä vaikutuksia tästä kaikesta säteilee myös läheisillesi ja ympäristöösi.

Lue lisää tästä.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.