Mitä et välttämättä tullut ajatelleeksi etätyön tuomista hyödyistä – Nyt on tuhannen taalan paikka vaikuttaa omaan tilanteeseen

Lisääntyneen etätyön myötä ovat mahdollisuutesi vaikuttaa omaan työhösi nyt suuremmat kuin koskaan. Valinnoissasi voit ottaa huomioon yhtä hyvin itseäsi, lähimmäisiäsi kuin myös organisaatiotasi. Voit johtaa omaa työtäsi viisaasti siten, että toimintasi on kestävällä pohjalla. Voit myös saada erinomaisia tuloksia pitkään ja samalla voida hyvin ihmisinä.

Perinteisessä työkuviossa oman työn johtaminen on ulkoistettu yksilöltä esimiehelle. Nyt vastuu siirtyy takaisin yksilölle eli sinun on otettava vastuu oman työsi ohjaamisesta kohti haluttuja tuloksia.

Yrittäjät ovat aina olleet tilanteessa, ettei ole ollut esihenkilöä, jolle siirtäisi tämän vastuun. Yrittäjien sankaritarinat ympäripyöreistä päivistä ja lomattomista vuosista kertovat karua kieltä seurauksista, kun oman työn johtaminen on heikkoa.

Näin ei saa käydä etätyötä tekeville. 

Meidän on etsittävä toimivia hybridiratkaisuja, jotka sallivat työn tekemisen etänä, mutta tarvittaessa myös työpaikalla tiimin ja organisaation tukemana. Oman työn viisas johtaminen nousee kummassakin tapauksessa keskiöön – ja hyödyt ovat kiistattomat. 

Sinulla on vapaus valita ja vastuu vaikutuksista

Hyväksyt, että tehtäviä on enemmän kuin pystyt tekemään. Valitset tehtäväsi varmalla pohjalla ja uskallat keskittyä olennaisiin asioihin ja viedä ne loppuun. Seuraat toimintaasi ja arvioit säännöllisesti tuloksia ja vaikutuksia. Nautit siitä, että osumatarkkuutesi kasvaa ja sinulla on mielekkäitä tehtäviä. Sinulla on kasvava vapaus valita tehtäviä, mutta olet samalla tietoinen vastuustasi vaikutuksista. Vastuullisuus onkin kovaa valuuttaa työmarkkinoilla tästä eteenpäin. 

Selkeä suunta antaa sinulle luottamusta

Uskallat valita ja pysyä suunnassasi vaikka tulevaisuus on epävarma ja ympärilläsi on paljon muutoksia ja myllerryksiä. Rakennat luottamusta itseesi, omaan toimintaasi ja organisaatioosi. Selkeä suunta auttaa priorisoimaan ja keskittymään niihin asioihin, jotka vievät kohti haluttuja tuloksia. Osaat tarvittaessa sovittaa omia valintojasi organisaation tavoitteisiin. Jos organisaation tavoitteet ja omat valintasi menevät liikaa erilleen, olet valmis menemään omaan suuntaasi.

Saat rohkeutta antaa parastasi

Haluat työssäsi antaa parastasi ja saada erinomaisia tuloksia. Tunnet itsesi ja tiedät, missä olet hyvä ja missä tarvitset toisten voimavaroja. Tunnet myös omat syvät motivaatiotekijäsi ja toimit sydämesi palolla. Olet vapaa käyttämään omaa potentiaaliasi, tarvittaessa osaat laittaa turhat jarrut pois päältä ja antaa mennä. 

Osaat säädellä omaa toimintaasi niin, että jää aikaa ja energiaa myös työn ulkopuolelle. 

- - -

Oman työn viisas johtaminen on loppujen lopuksi varsin yksinkertaista, kunhan keskityt kolmeen osa-alueeseen. Lue lisää kolmesta osa-alueesta tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.