Mitä et tiennyt oman työsi johtamisesta:

Osumatarkkuus voittaa tehokkuuden ja energia on tärkeämpi resurssi kuin aika.

Älä satsaa liikaa ajankäytön hallintaan. Ajankäyttö on loppujen lopuksi kuin sivuseikka, joka korjaantuu melkein itsestään, kun teet tiettyjä perusvalintoja. Valintojen avulla löydät keskittymisrauhaa ja saat olennaiset asiat loppuun. Johdat omaa työtäsi vastuullisesti ja omilla ehdoillasi kohti niitä asioita, joita oikeasti haluat.

Selkeillä valinnoilla saat varmuutta siitä, mihin haluat mennä ja millä avuilla. Pääset takaisin hyvään oloon, jolloin

  • voit illalla mennä tyytyväisenä ja kiitollisena nukkumaan
  • voit taas nukkua yösi levollisesti ja hyvin ja
  • voit herätä aamulla innostuneesti odottaen, mitä päivällä saat tehdä.

* Pois tehokkuudesta kohti rentoa osumatarkkuutta

Et koe enää stressiä, vaikka sinua ympäröi suuri määrä tehtäviä, tietoa ja tulospaineita. Olet jättänyt taka-alalle pyrkimykset perinteiseen tehokkuuteen ja satsaat mieluummin osumatarkkuuteen, että teet oikeita asioita oikeaan aikaan.  

Kaoottisetkaan tilanteet eivät enää häiritse sinua, vaan pysyt tyynenä ja toimintakykyisenä riippumatta ulkoisista olosuhteista. Löydät helposti isot linjat ja toimit kantavien periaatteiden ohjaamana. Luotat intuitioosi erityisesti silloin, kun logiikka ja analysointi osoittautuvat riittämättömiksi. 

Olet tarkka ajankäyttösi suhteen, mutta tajuat, että aikaa ei voi hallita. Perinteiset ajankäytön hallinnan välineet perustuvat olettamukseen, että asioiden välillä vallitsee looginen ja hierarkkinen suhde. Ja että pilkkomalla tehtäviä sopiviin osiin voit määritellä tarvittavia ajallisia panoksia. 

* Vapautat aikaa ja energiaa tärkeisiin asioihin

Ajankäytön hallinnan sijaan satsaat oman energiataloutesi hallintaan. Olet tajunnut, että energia on kriittisempi resurssi kuin aika. Seuraat tarkasti, mistä asioista saat energiaa ja mihin asioihin kuluu energiaa. Varmistat, että energiataloutesi jää aina plussan puolelle. 

Tietoisilla valinnoillasi vapautat aikaa ja energiaa niihin asioihin, joita oikeasti haluat tehdä ja joilla on laajempaa merkitystä. 

Pystyt halutessasi poistamaan turhia häiriötekijöitä. Koska tiedät, mitä haluat tehdä ja miksi haluat tehdä nimenomaan niitä asioita, on myös helppoa keskittyä ja viedä asioita loppuun. Liiallinen hääriminen ja murehtiminen turhista asioista jää pois, ja nautit sekä työnteosta että tuloksista. 

* Toimit vastuullisesti ja omilla ehdoillasi

Tasapainoilussa työn ja perhe-elämän välillä sinulla saattaa edelleen olla haasteita, mutta selkeiden perusvalintojen avulla löydät aina toimivia ratkaisuja.  Huono omatunto suuntaan tai toiseen vähenee vähenemistään ja osaat yhä useammin nauttia sekä työstäsi että perhe-elämästäsi. Huomaat, että kumpikin puoli energisoi sinua.

Satsaat itsesi johtamiseen ja toimit entistä enemmän itseohjautuvasti. Nautit siitä, että saat tehdä omia valintoja ja otat vastuuta valinnoistasi. Enää ei ole niin suurta väliä, toimitko selkeästi organisoidussa firmassa tai kuulutko moniulotteiseen verkostoon itsenäisenä tekijänä. Toimit joka tapauksessa vastuullisesti ja annat parastasi – omilla ehdoillasi.

Olet avoin sille, että voi milloin tahansa tulla ajankohtaiseksi vaihtaa suuntaa tai jopa alaa. Enää ei valmistuta opinnoista eläkevirkaan, vaan työuran aikana voi tulla vaihto jopa useita kertoja. Tiedät, että vaihtaminen voi olla rikastuttava prosessi ja mikään entinen koulutus tai kokemus ei ole ollut turha. 

Koska olet omassa elementissäsi, sinulla ei ole tarvetta vertailla toisiin. Sinulla ei ole myöskään tarvetta olla kaikissa asioissa huippu. Olet joka tapauksessa se paras mahdollinen sinä, joka sinä voit olla.

Lue lisää tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.