Mitä ei koskaan kannata tehdä, kun olet tyytymätön työhösi

Tunnistat varmaan sen epämääräisen olon. Olet tyytymätön ja mikään ei enää oikein kiinnosta. Et enää näe työssä tarkoitusta ja mielekkyys on kadoksissa. Silti on vain paiskittava töitä, koska näin kuuluu tehdä. Ei auta kuin purra hammasta ja kärsiä hiljaa. Vai?

Ulkoisilla mittareilla kaikki saattaa näennäisesti olla hyvin, jolloin iskee huono omatunto ja häpeän tunne siitä, ettei saisi olla tyytymätön. Tilanne on erityisen hankala, jos sinulla on pohjalla pitkä koulutus ja useamman vuoden työsuhde takana. 

Tämä on ehkä laiha lohtu, mutta et ole yksin.  Tutkimusten mukaan ainakin joka toinen suomalainen on tyytymätön työhönsä ja kärsii motivaatio-ongelmista. Työpaikan tuoma sosiaalinen status ja taloudellinen turva hankaloittaa tilannetta entisestään. Eletään kuin kultaisessa häkissä, josta ei uskalleta lentää pois vaikka ovi olisi auki. Ison kriisin tuoma yleinen taloudellinen epävarmuus on mukana luomassa lisää näkymättömiä kahleita nykyiseen. 

* Tee selkeitä valintoja

Ratkaisu ei välttämättä ole työpaikan vaihto, mutta päästäksesi turhautumisesta takaisin työn iloon tarvitset selkeitä, toimintaasi ohjaavia valintoja. Tarvitset valintoja siitä, mitä oikeasti haluat saada aikaan ja millä avuilla.

Organisaatiotasolla tätä kutsutaan strategiaksi.

On suorastaan ihmeellistä, miten vähän kiinnitetään huomiota yksilön strategiaan. On itsestään selvää, että organisaatio tarvitsee strategian. Saisi olla yhtä itsestään selvää, että yksilön kannattaa tehdä vastaavantyyppisiä valintoja.

Haasteena on lähinnä, että valinnat toimivat halutulla tavalla vain silloin, kun ne ovat sinun omia, tietoisia valintojasi. Muuten olet ympäristön vietävänä ja muut tekevät valinnat puolestasi.

* Terve itsekkyys auttaa

Yksi tärkeimpiä syitä motivaatio-ongelmiin on omien tarpeiden laiminlyönti. Tämä kuulostaa ehkä oudolta, koska julkisuudessa puhutaan paljon itsekkäistä nuorista ikäpolvista, jotka toimivat ”minulle kaikki ja heti” -periaatteella. Paljon yleisempi, mutta vähemmän julkisuutta saanut ilmiö on uhrautuminen ja muiden, kuten tiimin, organisaation, verkoston tai asiakkaiden tarpeiden laittaminen etusijalle.

Valmennustyössäni olen tavannut vain vähän ihmisiä, joilla on terve itsekkyys. He uskaltavat asettaa omia rajoja ja ottavat omat tarpeensa huomioon valinnoissaan. 

Jos omia tarpeita laiminlyödään ja uhraudutaan jatkuvasti muiden puolesta, ovat seuraukset helposti ennustettavissa. Voimat loppuvat ennen pitkää. Toipuminen alkaa vasta sen jälkeen, kun asettaa omat tarpeet samalle lähtöviivalle toisten tarpeiden kanssa.

Oma strategiasi ei ole mikään puiseva dokumentti täynnä konsulttimaista kapulakieltä vaan koostuu muutamista toimintaasi ohjaavista valinnoista. Energisoivassa strategiassa on vain kolme pääosaa:

 

  • Suunta – mitä haluat saada, olla ja tehdä. Suunta koostuu tärisyttävistä tavoitteista ja fokusalueista.
  • Voimavarat – mitä puolia itsestäsi käytät silloin, kun olet parhaimmillasi. Voimavaratekijät jakaantuvat kolmeen ryhmään: potentiaali, turbo ja jarrut.
  • Strategiset tehtävät – mihin tehtäviin haluat erityisesti keskittyä, jotta pääset haluttuun suuntaan. Strategisten tehtävien priorisointi ja seuranta tapahtuu päivä-, viikko- ja kuukausitasolla.

* Oma strategia tuo huomaamattakin toivottuja muutoksia

Kun saat käyttöösi keinot kirkastaa omaa strategiaasi, tulet myös huomaamaan, että moni asia muuttuu melkein kuin itsestään:  

  • saat toiminnallesi selkeän suunnan ja merkityksen
  • uskallat myöntää itsellesi, mikä on ”sinun juttusi” 
  • osaat valjastaa parhaita puoliasi ja käyttämätöntä potentiaaliasi
  • pääset eroon turhautumisesta, epävarmuudesta ja saamattomuuden tunteesta
  • heität hyvästit jatkuvalle kiireelle ja kuluttavalle stressille
  • uskallat vihdoin lähteä toteuttamaan omia unelmiasi – askel kerrallaan.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.