Kun olet tyytymätön työhösi ja kaipaat muutoksia:

Varo muutosohjelmia, jotka lähtevät siitä, että sinun on muututtava joksikin muuksi. Ettet ole riittävän hyvä, vaan sinun on kovalla itsekurilla pyrittävä johonkin ihannemalliin. Että nykyisen minäsi ja ihanneminäsi välillä on kuilu, jonka sinun on kurottava umpeen määrätietoisella kehittämistyöllä.

Kannattaa lähteä päinvastaisesta olettamuksesta: Olet jo! Älä yritä muuttaa itseäsi. Sen sijaan ajattelu- ja toimintatapoja voi ja kannattaa muuttaa. Meillä kaikilla on tapoja, jotka ovat joskus olleet toimivia, mutta eivät enää ole.

Päivität varmaan tietokoneesi keskeisiä ohjelmia aina kun tulee parempia versioita? Samalla tavalla kannattaa päivittää omia ajattelu- ja toimintatapoja. Satsaa erityisesti sellaisten tapojen päivittämiseen, jotka vapauttavat sinua stressistä ja turhista paineista, jotka vapauttavat aikaa ja energiaa tärkeisiin asioihin ja jotka vapauttavat käyttämätöntä potentiaaliasi. 

* Itsesi pakottaminen kuluttaa fyysisesti ja henkisesti

Tyytymättömyys hiipii salakavalasti epämääräisenä tunteena, josta on vaikeaa saada otetta. Vähitellen työn tarkoitus hämärtyy ja merkityksellisyys katoaa. Kohta mikään ei oikein kiinnosta, mutta silti purraan hammasta ja painetaan hommia. Luullaan, että tilanne voi korjaantua tekemällä lisää ja kovemmin – samalla tavalla. 

Tyytymättömyys ei kysy ikää ja on yleistä kaikissa ikäryhmissä. Tutkimusten mukaan jopa yli puolet suomalaisista ovat tyytymättömiä työhönsä. Monet eivät näe muuta ratkaisua kuin odottaa eläkkeelle pääsemistä. Silloin he kuvittelevat pääsevänsä tekemään niitä asioita, joita he oikeasti haluaisivat tehdä. 

Ongelma on vain, että vuosien itsensä pakottaminen väärässä paikassa kuluttaa sekä fyysisesti että henkisesti. Kun eläkeikä vihdoin koittaa, he eivät enää pysty tekemään haluamiaan asioita ja alamäki on nopea.

* Tilannetta kannattaa korjata nyt eikä sitten kun…

Vanhojen tapojen muuttaminen ja korvaaminen paremmilla ei suju automaattisesti ja itsestään. Nykyisillä ajattelu- ja toimintamalleilla olet sentään saanut paljon aikaiseksi elämäsi aikana. Siksi mielesi yrittää puolustaa vanhaa ja estää vaihtoehtoisten tapojen käyttöönottoa.

Muutoksen varmistamiseksi tarvitset valmennuksen, jonka avulla mielesi saa omilla ehdoillaan luopua vanhasta ja hyväksyä uusia tapoja. Jotta tämä voi onnistua, tarvitset 

  • Tuoreita ajatuksia – Sinun on tiedostettava ja kyseenalaistettava vakiintuneita käsityksiäsi ja uskomuksiasi liittyen muun muassa työntekoon, tehokkuuteen ja ajankäyttöön. Tarvitset myös keskeistä tietoa ihmismielen toiminnasta ja aikaansaavien ihmisten tavoista. Yllättävän paljon meillä on ajatusmalleja, jotka ovat kulkeneet sukupolvelta toiselle. Erityisesti viimeisten 10–20 vuoden aikana on syntynyt suuri määrä uutta tietoa mielen ja aivojen toiminnasta.
  • Keventäviä menetelmiä – Kuormittuneessa tilassa on lähes mahdotonta tehdä muutoksia. Tilanteen keventämiseksi tarvitset menetelmiä esimerkiksi olennaisen löytämiseen, luovaan ongelmanratkaisuun sekä oman ajan ja energiatalouden hallintaan. Sen sijaan, että yrität tehdä enemmän ja kovemmin, kannattaa satsata siihen, että teet asioita fiksummin.
  • Selkeitä toimintamalleja – Toimintamme ja käyttäytymisemme takana on aina erilaisia malleja, joita toistamme. Tarvitset päivitettyjä versioita esimerkiksi siitä, millä tavoilla suunnittelet ja arvioit päivittäistä toimintaasi, miten priorisoit ja valitset tehtäviä tai miten kohtelet itseäsi.

Kun hankit tarvittavia tuoreita ajatuksia, keventäviä menetelmiä ja selkeitä toimintamalleja, onnistuu jopa sitkeiden tapojen muuttaminen. Vapaudut ja saat enemmän aikaiseksi entistä helpommalla. Tyytymättömyys muuttuu aikaansaamisen iloksi. Ja tulet entistä enemmän siksi, mitä jo olet!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.