Ei tarvitse aina olla rohkea hyppy tuntemattomaan. Kaipaamasi muutos voi tapahtua pienelläkin suunnan tarkistuksella.

Kun kaipaat muutosta omaan työhön voi olla, että sinua jarruttaa yksi yleinen uskomus: vain iso muutos on kunnon muutos. Tavallinen käsitys on, että muutoksessa kaikki vanha on jätettävä taakse ja on rohkeasti hypättävä vallan uuteen. 

Toki muutos voi olla näinkin totaalinen, mutta useimmiten riittävät varsin pienet korjausliikkeet. Yhden asteen korjaus kompassin suunnassa voi kauempana viedä aivan eri maisemiin. Harvoin tarvitaan suuria suunnanmuutoksia heti. 

Suomalainen professori Fred Karlsson antoi joskus viisaan neuvon. Tee tietoinen muutos niin, että toinen jalka pysyy vanhassa, tukevalla alustalla. Kokeile toisella jalalla uutta alustaa ja siirry vasta sen jälkeen, kun pohja kestää.

Käytännössä tämä tarkoitti itselleni, että kannatti jatkaa strategiatyötä organisaatiotasolla, mutta yhdistää siihen uutta ja kiehtovaa yksilön strategiatyötä. Joko–tai-harhani muuttui sekä–että-yhdistelmäksi.

Kun lähdet kirkastamaan omaa suuntaasi, kannattaa keskittyä kahteen osaan. Toinen on tavoitteet ja toinen on fokusalueet.

Perinteinen tavoiteasetanta on parhaat päivänsä nähnyt. Numeropohjaisten ja lähinnä järkeä puhuttelevien tavoitteiden sijaan kannattaa satsata tärisyttäviin tavoitteisiin. Tärisyttävä tavoite puhuttelee vahvoja tunteita eikä ole aina edes kovin tarkasti määritelty. Se osoittaa kuitenkin suunnan, mihin on kaikesta huolimatta vain mentävä. 

Tavoiteasetanta on vaikea laji, ja siksi on helpotus, että hyvin valitut fokusalueet voivat antaa sinulle tarvittavaa ohjausta. Toiminnan fokusalueet kertovat suunnasta ja niistä asioista, joihin aiot keskittyä, jotta pääset lähemmäksi tärisyttäviä tavoitteitasi. 

Aloita suunnan kirkastaminen kirjaamalla ja seuraamalla omia fokusalueita. Tärisyttävät tavoitteet kirkastuvat sen jälkeen melkein kuin itsestään. 


Lue tästä, kun haluat tietää lisää suunnan kirkastamisesta ja oman työsi viisaasta johtamisesta.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.