Hyviä uutisia motivaatio-ongelmista kärsiville:

Pahinta, mitä voit turhautuneena ja työhösi tyytymättömänä tehdä, on jättäytyä yksin. Kun motivaatio hiipii, kasvaa tarve käsitellä vaikeita asioita luottamuksellisesti yhden toisen ihmisen kanssa. Kaikkia asioita ei sovi puida tiimissä tai oman esimiehen tai alaisen kanssa. Tarvitset neutraalin luottohenkilön. 

Henkilökohtaisen coachauksen suosio onkin viime vuosina noussut voimakkaasti. Coachaus on kuitenkin resursseja vaativa järjestely. Onneksi löytyy edullisempia ja toimivia vaihtoehtoja.

Motivaatio-ongelmiin liittyy usein tiedostamattomia, epämääräisiä tunteita, joista ei oikein saa otetta. Työ ei enää kiinnosta, mutta silti vain painetaan hommia, koska näin kuuluu tehdä. Ulkoisilla mittareilla kaikki voi näennäisesti olla hyvin, jolloin voi kaiken lisäksi tulla huono omatunto ja häpeän tunne siitä, ettei saisi olla tyytymätön. 

Olet varmaan kokenut tilanteen, jossa olet ollut jumissa ajatustesi kanssa etkä ole päässyt eteenpäin. Jopa lyhyt juttutuokio toisen henkilön kanssa on saattanut tuoda kirkkautta odottamattomalla tavalla.

* Ratkaisu löytyy läheltä

Motivaation hiipuessa syntyy helposti samanlaisia jumia, joista on vaikeaa päästä pois omin voimin. On kuin yrittäisit nostaa itseäsi tukasta. Ratkaisu voi kuitenkin olla yllättävän lähellä.

Valmentajatyössäni olen nähnyt niin paljon aikaansaavia työpareja, että ihmettelen, miksi parisparraus ei ole laajemmin käytössä. Parityö on kuin puuttuva rengas yksilötyön ja tiimityön välillä. Kun työskentelet parisi kanssa, olette niin paljon enemmän kuin osienne summa. 

Parisparraus on yksilöcoachausta edullisempi vaihtoehto. Luotettava pari voi monissa asioissa olla vähintään yhtä hyödyllinen kuin ulkopuolinen coach. Toisissa asioissa taas tarvitaan ulkopuolisen ammattilaisen ohjausta. Olen viime vuosina sparrannut lukuisten organisaatioiden avainhenkilöitä yksilökohtaisesti, pareissa ja ryhmissä. Suurin hyöty suhteessa käytettyihin resursseihin on syntynyt parisparrausohjelmissa. 

Parisparrausohjelmissa kollegaparit tapaavat säännöllisesti keskenään, useimmiten kerran viikossa tai joka toinen viikko. Noin kerran kuukaudessa tapaamme sitten parin kanssa niin, että me kolmistaan käymme keskeisiä asioita läpi. On ollut suorastaan häkellyttävää seurata, millaisia tuloksia näissä ohjelmissa voi syntyä. 

* Tarvitaan sparraustaitoja ja rakennetta

Valitettavasti kyseessä ei ole mikään automaatti, jossa järjestämällä pareja yhteen syntyisi tuloksia itsestään. Olen nähnyt ja kuullut tapauksista, joissa on yritetty viedä parisparrausta läpi ilman rakennetta tai valmennusta. Tulokset jäävät alkuinnostuksen jälkeen hyvin laihoiksi. Sparraustaidot eivät ole synnynnäisiä eivätkä ne kehity meissä itsestään. 

Edellytys kollegasparrauksen toimivuuteen on, että kumpikin omaksuu keskeisiä taitoja. Parin omilla istunnoilla pitää myös olla rakennetta. Pelkät keskustelut voivat helpottaa akuuttien paineiden purussa, mutta eivät riitä toiminnan kehittämiseen.

Toimivassa parisparrauksessa päästään motivaatio-ongelmien syihin ja rakennetaan yhdessä pohjaa energisoivalle työnteolle ja tuloksille. Parisparrauksen kolme tärkeintä menestystekijää ovat kokemukseni mukaan

  • valmennusohjelma, jonka sisältö tukee harjoiteltavia sparraustaitoja
  • tapaamisilla on rakenne, joka auttaa viemään käsiteltäviä asioita eteenpäin
  • parit ovat vertaisia ja toimivat suunnilleen yhtä vaativissa tehtävissä.

Lue lisää tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.