Halu palvella muita

Yksi valmennusteni peruskysymys on: mitä oikeasti haluat tehdä, saada ja olla? Näennäisesti itsekäs kysymys tuo valmennettavissa nopeasti esiin syvemmän tarpeen: jokainen haluaa tavalla tai toisella olla mukana edistämässä yhteistä hyvää ja palvella toisia ihmisiä. Sinunkin toiminnallesi alkaa helposti löytyä uutta tarkoitusta ja merkitystä, kun otat valinnoissasi huomioon Nunnan valintakriteerit.

Opin nämä valintakriteerit entiseltä amerikkalaiselta nunnalta. Tämä värikäs nainen oli ollut 13 vuotta nunnaluostarissa ennen kuin hän mutkien kautta muutti Norjaan, jossa hän 90-luvun alussa toimi liikkeenjohdon konsulttina. Hän sanoi, että jos haluaa kantavuutta toiminnalleen, kannattaa ottaa valinnoissaan huomioon neljän eri tason tarpeita. 

* Palvele neljällä tasolla

Toiminnan pitää palvella itseäsi, lähimmäisiäsi, organisaatiotasi ja ihmiskuntaa. Jos yhdenkin tason tarpeet jäävät vähemmälle huomiolle, syntyy ennen pitkää ongelmia. 

Nunnan sanomassa on viisautta. Jos yrität palvella muita tasoja ottamatta omia tarpeitasi huomioon, olet melko nopeasti jaksamisongelmissa. Jos jätät lähimmäisesi pitkään vähälle huomiolle, saatat jonain päivänä huomata, että ulko-oven lukko on vaihdettu. Organisaatiotasoa kannattaa ilman muuta palvella, jos haluat turvata toimeentulosi ja paikkasi. Ihmiskunnan palveleminen kuulostaa ensi alkuun melko mahtipontiselta, mutta alamme vähitellen ymmärtää, että meidän jokaisen toiminnalla on vaikutusta muihin ihmisiin ja yhteiseen maapalloomme.

Nunnan yksinkertaisella ohjeella löydät helposti uutta tarkoitusta ja merkityksellisyyttä toiminnallesi ja jopa elämällesi. Sinä et kuulu siihen 40–70 prosentin joukkoon suomalaisia, jotka ovat tyytymättömiä työhönsä ja odottavat eläkkeelle pääsemistä. Voit jo nyt olla niiden asioiden parissa, joita oikeasti haluat tehdä ja joissa pääset antamaan parastasi – ilman huonoa omatuntoa. 

* Uskalla olla tyytyväinen ja vapaa

Tiedostat, että tyytyväisyys työhön ja elämään on täysin mahdollinen vaihtoehto riippumatta siitä, missä tilassa olet ollut tai mitkä ovat lähtökohtasi. Kun uskallat olla omassa elementissäsi, löydät tiesi takaisin lapsenomaiseen uteliaisuuteen, nautit uusien asioiden oppimisesta ja näet mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät uhkia.  

Arvostat työpaikkasi tuomaa sosiaalista asemaa ja taloudellista turvaa, mutta olet vapaa milloin tahansa siirtymään uusiin kuvioihin, mikäli tilanne sitä vaatii. Merkityksellinen toiminta on sinulle tärkeämpi kuin ulkoiset statussymbolit. Nautit siitä, mitä teet ja teet sitä, mistä nautit.

Saat suurta tyydytystä tehdessäsi asioita, joilla on myönteistä vaikutusta muihin ihmisiin. Ymmärrät, että kaikki asiat liittyvät toisiinsa ja näennäisesti pienilläkin teoilla voi jollakin tasolla olla suuri merkitys.

Lue lisää tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.