Mitä ei koskaan kannata tehdä, kun haluat päästä eroon kiireestä ja kuluttavasta stressistä

Oletan, että haluat tehdä mahdollisimman hyviä tuloksia ja antaa parastasi työssäsi. Haluat käyttää vahvuuksiasi ja parasta osaamistasi itsesi ja toisten hyväksi. Mutta jos olet kuin suuri osa ihmisistä, kohtaat jatkuvasti turhauttavia asioita: kiirettä, kuluttavaa stressiä, epävarmuutta siitä, mihin kannattaa keskittyä. Lista on pitkä.

Päästäksesi turhautumisesta aikaansaamisen iloon tarvitset selkeitä, toimintaasi ohjaavia valintoja. Tarvitset valintoja siitä, mihin haluat mennä ja millä avuilla haluat sinne päästä.

Organisaatiotasolla tätä kutsutaan strategiaksi.

On suorastaan ihmeellistä, miten vähän kiinnitetään huomiota yksilön strategiaan. On itsestään selvää, että organisaatio tarvitsee strategian. Saisi olla yhtä itsestään selvää, että yksilön kannattaa tehdä vastaavantyyppisiä valintoja.

Haasteena on lähinnä, että valinnat toimivat halutulla tavalla vain silloin, kun ne ovat sinun omia, tietoisia valintojasi. Muuten olet ympäristön vietävänä ja muut tekevät valinnat puolestasi.

* Energisoiva strategia voi löytyä nenäsi edestä

Suurin käänne omassa tilanteessani tapahtui, kun tajusin, että tarvitsen elävän strategian. En mitään puisevaa strategiadokumenttia täynnä konsulttijargonia, vaan energisoivia, toimintaani ohjaavia valintoja.

Löysin varsin nopeasti energisoivan ja uutta intoa antavan strategian toiminnalleni, mutta ensin minun oli voitettava joitakin sitkeitä uskomuksia. Sinulla on todennäköisesti vastaavasti estäviä uskomuksia – kuten meillä kaikilla on.

Kun sain tiedostettua ja neutralisoitua näitä uskomuksia, alkoivat palaset loksahtaa nätisti paikoilleen. Kävi ilmi, että kaikki palaset olivat jo olleet pitkään olemassa, aivan nenäni edessä. 

* Selkeät valinnat tuovat huomaamattakin toivottuja muutoksia

Kun saat käyttöösi keinoja kirkastaa omaa strategiaasi, tulet myös huomaamaan, että moni asia muuttuu ikään kuin itsestään:  

  • saat toiminnallesi selkeän suunnan ja merkityksen
  • uskallat myöntää itsellesi, mikä on ”sinun juttusi” 
  • osaat valjastaa parhaita puoliasi ja käyttämätöntä potentiaaliasi
  • pääset eroon turhautumisesta, epävarmuudesta ja saamattomuuden tunteesta
  • heität hyvästit jatkuvalle kiireelle ja kuluttavalle stressille
  • uskallat vihdoin lähteä toteuttamaan omia unelmiasi.

Saavutettuasi varmuuden omista valinnoistasi sinulta vapautuu aikaa ja energiaa tehdä niitä asioita, joita oikeasti haluat. Näillä muutoksilla on suuria vaikutuksia itseesi ja omaan tilanteeseesi. Voit vain arvailla, mitä kaikkia myönteisiä vaikutuksia tästä kaikesta säteilee myös ympäristöösi.

Energisoivassa strategiassa on kolme pääosaa: 

Suunta – mitä haluat saada, olla ja tehdä. Suunta koostuu tärisyttävistä tavoitteista ja fokusalueista.

Voimavarat – mitä puolia itsestäsi käytät silloin, kun olet parhaimmillasi. Voimavaratekijät jakaantuvat kolmeen ryhmään: potentiaali, turbo ja jarrut.

Strategiset tehtävät – mihin tehtäviin keskityt erityisesti. Strategisten tehtävien priorisointi ja seuranta tapahtuu päivä-, viikko- ja kuukausitasolla.

- Torfinn

PS Jos aihe kiinnostaa käy lukemassa lisää TÄSTÄ

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.