check

Oman tilannekuvan kartoitus

Tässä kartoituksessa on 17 kohtaa, joista 14 ovat varsinaisia kysymyksiä. Voit vastata nopeasti mieleesi tulevat asiat tai käyttää enemmän aikaa asioiden miettimiseen.  

Muista, että kysymykset ovat ensisijaisesti sinua itseäsi varten. Jos koet, että joku kohta on liian henkilökohtainen, voit kirjoittaa vastauksesi avainsanoina tai jättää sen kohdan kirjoittamatta pitäen vastauksen omassa mielessäsi. 

Vastauksesi tulevat ainoastaan minun tietooni.

Vastattuasi kaikkiin kysymyksiin sinulle tulee yhteenveto kysymyksistä ja vastauksistasi sähköpostiisi.

Aloita klikkaamalla painiketta.

Aloita

Nykytilanteen ongelmat / haasteet

Toiset haluavat puhua ongelmista, toiset haluavat puhua haasteista. Joka tapauksessa puhutaan asioista, jotka kaipaavat ratkaisua.

Kysymys 2 18

Mitkä ovat suurimmat haasteet nykytilanteessasi?

Kysymys 3 18

Mitkä konkreettiset asiat turhauttavat sinua eniten päivittäin?

Kysymys 4 18

Mitkä asiat saattavat pitää sinua hereillä illalla?

Tavoitetila ja halutut ratkaisut

Mitä haastavampi tilanne, sitä vaikeampi on pitää fokus tavoitetilassa ja halutuissa ratkaisuissa. Usein on helpompi tietää, mistä haluaa pois kuin se, mihin haluaisi mennä.

Kysymys 6 18

Minkälaisia muutoksia haluaisit eniten tilanteeseesi tällä hetkellä?

Kysymys 7 18

Mitä tuloksia ja vaikutuksia kaipaat eniten?

Kysymys 8 18

Jos olisi olemassa hyvä haltija(tar), mitä toivoisit hänen tekevän?

Pääseminen nykytilanteesta haluttuun tilaan

Matka pisteestä A pisteeseen B on harvoin suoraviivainen vaan se sisältää kaikenlaisia yllätyksiä. Koko matkan suunnitteleminen on useimmiten mahdotonta, mutta ainakin ensimmäisistä askeleista kannattaa olla selkeä käsitys.

Kysymys 10 18

Miten olet aiemmin yrittänyt muuttaa tilannettasi?

Kysymys 11 18

Mikä on suurin virhe, minkä voit tehdä tällä hetkellä?

Kysymys 12 18

Mitä konkreettisia askeleita haluaisit ottaa, mikäli sinulla olisi siihen mahdollisuus?

Tilannekuvan lukemat

Pääseminen nykytilanteesta haluttuun tilaan on kiinni ensisijaisesti kolmesta asiasta: kuinka suurta kipua aiheuttaa nykytilanne, kuinka houkutteleva on ihannetila sekä kuinka vaikeana koetaan muutoksen tuoma epämukavuus. 

Todellinen muutos alkaa vasta, kun nykytilanteen aiheuttama kipu ylittää muutoksen tuoman epämukavuuden tuskan. 

Kysymys 14 18

Voima 1: Asteikolla 1 - 10 kuinka vaikeana koet nykytilannettasi? (1 = helppona, 10 = erittäin vaikeana) Halutessasi voit myös kirjoittaa lyhyet perustelut.

Kysymys 15 18

Voima 2: Asteikolla 1 - 10 kuinka paljon haluat ratkaista ongelmat nykytilanteessasi? (1 = ei ole niin väliä, 10 = erittäin paljon) Halutessasi voit myös kirjoittaa lyhyet perustelut.

Kysymys 16 18

Voima 3: Asteikolla 1 - 10 kuinka vaikeana oletat tarvittavan muutoksen olevan? (1 = helppona, 10 = erittäin vaikeana) Halutessasi voit myös kirjoittaa lyhyet perustelut.

Kysymys 17 18

Voima 4: Asteikolla 1 - 10 kuinka vahvasti uskot, että muutos on mahdollinen? (1 = en yhtään usko, 10 = uskon täysin) Halutessasi voit myös kirjoittaa lyhyet perustelut.

Kysymys 18 18

Voima 5: Asteikolla 1 - 10 kuinka selkeä on visiosi tavoitetilasta, mihin haluat päästä? (1 = ei yhtään selvä, 10 = täysin kirkas) Halutessasi voit myös kirjoittaa lyhyet perustelut.

Vahvista ja lähetä