Yritysvalmentaja Torfinn Slåen

Norjalaissyntyinen fil.lis. Torfinn Slåen (torfinn.slaen@5aday.fi) kuuluu Suomen kokeneimpiin yritysvalmentajiin. Vuodesta 1985 hän on valmentanut monipuolisesti eri aloilla ja organisaation kaikilla tasoilla Suomessa ja ulkomailla. Torfinnin intohimona on auttaa ihmisiä löytämään oma elementtinsä ja valjastaa yksilön voimavaroja kohti yhteisiä, merkityksellisiä tavoitteita. Viime vuosina liiketoiminnan kehittäminen on noussut hänen kiinnostuksensa keskiöön. Hänen mielestään luova ja innovatiivinen toiminta on nopein tie kestävään kasvuun sekä ihmisenä että organisaationa.

Torfinn on toiminnassaan yhdistänyt tutkijan ja opastajan roolit. Hän nauttii vaikeiden asioiden pelkistämisestä ymmärrettävään muotoon ja vie oivalluksensa innolla eteenpäin sekä suullisessa että kirjallisessa muodossa, mielellään yhdistämälle huumoria ja vakavuutta. Torfinnin vahvimmat osaamisalueet ovat konseptointi, luova ongelmanratkaisu, strategiatyöpajojen fasilitointi, avainhenkilöiden sparraus ja piilokapasiteetin vapauttaminen. Torfinn on myös pidetty luennoitsija, jonka värikäs ja rikas suomen kieli lisää tilaisuuksien nautittavuutta.

Torfinnin työkielet ovat suomi, englanti, ruotsi ja norja.

 

Asiakkaiden kokemuksiA

Olen työskennellyt Torfinnin kanssa ollessani ensin Ruokakeskon markkinointijohtajana ja sittemmin K-instituutin vararehtorina. Torfinn toimi useissa henkilöstön osaamisen ja toiminnan kehittämisen hankkeissa valmentajana. Hän sai erinomaisia palautteita vaikuttavista menetelmistään. Merkillepantavaa hänen työskentelyssään on ollut kyky hallita isoakin ryhmää ihmisiä ja saada heidät työskentelemään tehokkaasti yhtenäisenä teaminä. Kehityspäivien lopputulema oli aina jäsennelty ja aikataulutettu toteutusta varten lähtökohdan kaaoksesta huolimatta.

Juha Andelin, kehityspäällikkö, Kesko Oyj

 

Olen tehnyt pitkään yhteistyötä Torfinnin kanssa. Hän on taitava, tavoitteellinen ja jämäkkä valmentaja ja fasilitaattori, joka innostaa johtajat ja esimiehet  tekemään yhdessä asioita. Hän ei päästä ketään helpolla, kun edetään kohti tavoitteita. Hänen työskentelyssään on ominaista systemaattisuus ja päämäärätietoisuus, mutta samalla ihmiset huomioon ottava ja arvostava toimintatapa. Hän on erinomainen yksilöiden ja ryhmien sparraaja ja coach.

Mirja Heiskari, toimitusjohtaja, Oiva Akatemia.

 

Torfinn Slåen on ollut sparraajanani jo toistakymmentä vuotta. Olen aina ihaillut hänen kykyään inspiroida ajattelua ja rakentaa työkaluja arjen ajanhallintaan, strategiatyöhön ja oman elämän tavoitteiden toteutukseen. Tee tilaa tuloksille, Tuloskunnossa ja 5aDay ovat auttaneet minua omien unelmieni toteutuksessa. Torfinnin kokonaisvaltainen käsitys ihmisen ja työn suhteesta haastaa valmennettavia uudistamaan myös oman tapansa elää työssään. Käynnissä olevaan murrosaikaan se sopii hyvin. Suosittelen!

Jukka Suuniitty, myyntipäällikkö / CGI Suomi Oy

 

Hyvän coachin tai sparraajan tuntee kolmesta periaatteesta: Hän tunnistaa asiakkaan tarpeet ja toimii asiakkaan ongelmien ratkaisemiseksi. Hän kuuntelee aktiivisesti, kyselee ja auttaa asiakasta löytämään itselleen sopivat ratkaisut. Hän ymmärtää, ettei strategia itsessään ole vielä mitään, vaan sen käytännön toteutus ratkaisee - ja nimenomaan vaiheittainen toteutus 5aDay'n mukaisesti. Torfinnin kanssa on ollut hienoa työskennellä, koska hän toteuttaa kaikkia näitä periaatteita omassa toiminnassaan.

Juha Heikkala, Ennakoinnin asiantuntija, Valo, valtakunnallinen liikunnan palvelujärjestö

 

Torfinn Slåenilla on hieno taito saada mentoroitavat pohtimaan ja oivaltamaan. Valmiita vastauksia ei ole, mutta yhdessä ajatuksia vaihtamalla löytyy uusia polkuja kulkea ja tutkia.

Leena Filpus, toimittaja, Viestintävimma

 

Torfinn Slåen fasilitoi Vantaan Kulttuuripalveluille strategian ja johtamisjärjestelmätyön. Yhteinen kehittämis-suhteemme on kestänyt jo yli viisi vuotta. Torfinn on sitoutunut pitkäkestoiseen työhön ja seuraa toimintaa koko prosessin ajan. Hän on mies, joka sanoo, mitä tekee ja tekee, mitä sanoo! Luotettava, älykäs, helposti lähestyttävä ja innostava. Hänen 5aDay – menetelmänsä avulla olen oppinut ottamaan arjen haltuun. Teen tuloksia tietoisesti priorisoiden ja dokumentoiden. Suosittelen lämpimästi kaikille johtajille, jotka kaipaavat tietoisuutta toimintaansa tuloksien saamiseksi.

Annukka Larkio, Vantaan Kulttuurijohtaja

 

Olen kehitellyt vuosia omaa tapaani johtaa itseäni, elämässä ja työssä. Torfinn on auttanut oman polkuni löytämisessä suuresti. Torfinnin työote on selkeä, rauhoittava, innostava ja tuloksiin johtava. Torfinnin olemus yhdistettynä 5aday-moduleihin ja ohjelmistoon on vaikuttava paketti. 5aday on nykyisin keskeinen elementti omassa itsen johtamisen metodissani.

Pekka Pirhonen, organisaatiokonsultti, Humap Consulting Oy

 

Olen työskennellyt Innomieli Oy / Torfinn Slåenin kanssa nyt parin viime vuoden ajan. Yrityksemme tarpeita ovat olleet myymälöiden henkilöstöä koskeneet konfliktitilanteiden selvittämiset. Tässä työssä T. Slåen on onnistunut hyvin. Tämä ei ole pelkästään allekirjoittaneen mielipide vaan myöskin myymäläpäälliköiden sekä aluejohtajien. Onneksi Indoorille näitä tapauksia on aika harvoin, mutta jos niitä syntyy niin ainakin minä tiedän kenen puoleen jatkossakin kääntyä: Innomieli Oy:n.

Mauri Pylkkö, henkilöstöpäällikkö, Indoor Group Oy 

 

Torfinn Slåen on aina asiastaan innostunut ja innostava ja hänen hyvä otteensa tarttuu osallistujiin. Jokaisesta hänen pitämästään tilaisuudesta saatu palaute on erinomaisen hyvä. Hän osaa kertoa asiansa konkreettisesti, käytännön läheisesti ja hänellä on hyviä esimerkkejä. Isassakin ryhmässä hän pystyy huomioimaan osallistujien toiveita.

Kun olen ollut seuraamassa hänen valmennuspäiviään, olen samalla seurannut hänen tapaansa olla läsnä. Vaikka hän on aina vilpittömän innostunut asiastaa, jaksaa hän tarkkailla kuulijoita ja saa viritettyä innostavan tunnelman. Upeaa työtä.

Veli-Matti Seppä, koulutustarkastaja, työnohjaaja, Omnian oppisopimustoimisto 

Torfinn_profile

Asiakasorganisaatioita VUOSIEN VARRELTA

A-klinikkasäätiö, ABB, Aktia, Antell Catering, Arcada, Borealis Polymers, Cityportal, Codenomicon, Cultor, E Hartikainen, Engel, Eniro, Espoon kaupunki, F-Secure, Fazer, Fazer Keksit, Finlands kommunförbund, Finnair, Finnmail, Finpro, Fintra, Fortum, Fujitsu Services, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS, Hydro, Hämeenlinnan kaupunki, if, Ilmarinen, Indoor Group, Inkoon kunta, Invalidiliitto, Itella, Ixonos, John Deere Forestry, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, K-instituutti, Kainuun keskussairaala, Kainuun maakunta – kuntayhtymä, Kesko, Keva, Kirkkonummen kunta, Kone, Kuntoutus Orton, Laatukeskus, Laurea, Luottokunta, Lähivakuutus, Mentor Graphics, Metropolia, Naisyrittäjyyskeskus, Neste, Nokia, Nokia Mobile Phones, Nokia Research Centre, Nokia Siemens Networks, Nordea, Nuori Suomi, Oiva Akatemia, OK Opintokeskkus, Omnia, Opetushallitus, Oriflame, Osuuspankki, Oulun yliopisto, Oulun yritystakomo, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjola, Pohjola-Norden, Point Vantaa, Polli, Raisio, Rakennushallitus, Respecta, Sanoma, Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä, Sitra, SOL, Sonera, Suomen 4H-liitto, Suomen Dieselvoima, Suomen Pankki, Suomen soutuliitto, Suomen Turkiseläinten Kasvattajien Liitto, Suunto, Svenska kulturfonden, Tampereen yliopisto, Tapiola, Tieliikelaitos, Tieto, Tuoterengas, Turun Ammatti-instituutti, Työturvallisuuskeskus, Uudenmaan TE-toimisto, Vantaan kaupunki, Veho Group, WSOY, Yle